Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΔΟΥ Χαλκίδας: «Δέκα μισό εσύ, πέντε εγώ» - Πού στρέφονται οι έρευνές για το κύκλωμα των εφοριακών


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας, που εκβίαζε επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να απομυζά χρηματικά ποσά.
Μετά την προφυλάκιση της διευθύντριας και μίας συνεργάτιδας της οι έρευνες στρέφονται στους συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και σε άλλα πρόσωπα που στο παρελθόν κατείχαν καίριες θέσεις στη συγκριμένη υπηρεσία.
Οι διάλογοί, που περιλαμβάνονταί στη δικογραφία, αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης τους κυκλώματος. Σε έναν από αυτούς που δημοσιεύει το MEGA, η διευθύντρια συζητά με υφιστάμενη της πώς θα μοιράσουν το χρηματικό ποσό των 20.500 ευρω, που ζήτησαν από εταιρεία.
  • Υπάλληλος: Δέκα μισό εσύ, εεεε πέντε εγώ
  • Διευθύντρια: Ντάξει θα δούμε, ναι ρε παιδί μου. Όπως το είπες ναι
  • Υπάλληλος: Άντε για να σου πω τρία ο τέτοιος και δύο ο άλλος
  • Διευθύντρια: Τρία δύο εεε παιδί μου όπως το είπες
Σε άλλο διάλογο η υπάλληλος της ΔΟΥ συνομιλεί με έναν επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασαν το ποσό των 5.000 προκειμένου να τον διευκολύνουν στην επιστροφή φόρου ποσού 97.000 ευρώ.
  • Υπάλληλος: Είδα τα έχουμε βάλει στην τράπεζα.
  • Επιχειρηματίας: Α έχουν μπει; Έγινε, έγινε.
  • Υπάλληλος: Ήδη τα έχω σπρώξει στην τράπεζα. Ότι ήρθα από πάνω – κάτω. Σε ευχαριστεί πολύ.
  • Επιχειρηματίας: Ναι, ναι
  • Υπάλληλος: Αλλά να ξέρεις ότι σε προσέχει, λέει.
  • Επιχειρηματίας: Εντάξει ωραία, ευχαριστώ
«Ένιωσα ότι ήταν μαφία»
Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος των εφοριακών. Τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις σοκάρουν για τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Κούτες με χρήματα
Σε βίντεο ντοκουμέντο, που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.
Την ίδια στιγμή σε φωτογραφία – ντοκουμέντο εμφανίζεται η διεκπεραιώτρια και κατηγορούμενη για την υπόθεση διαφθοράς, να βγαίνει από την εφορία κρατώντας μία κούτα, πιθανότατα με χρήματα.
«Δρούσαν σαν μαφία»
«Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα», δήλωσε επιχειρηματίας, που έπεσε θύμα εκβιασμού από το κυκλώμα.
Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων έχουν δεσμευτεί μέχρι να δείξει η έρευνα, αν ο πολυτελής βίος που διήγαγαν δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους.
Ελεύθεροι με όρους 5 κατηγορούμενοι – Τι είπαν στις απολογίες τους
Ελεύθεροι αφέθηκαν 5 εκ των κατηγορουμένων για το μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, με περιοριστικούς όρους.
Ειδικότερα, στους 5 επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης 2 φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα αλλά και εγγυήσεις από 10.000 έως 20.000 ευρώ.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Σύμφωνα με το Star η έρευνα στηρίζεται σε συνομιλίες, ενώ οι δύο μάρτυρες έχουν δώσει στοιχεία μόνο για τις δύο γυναίκες. Τα χρήματα του ενός επιχειρηματία βρέθηκαν στο γραφείο της προϊσταμένης της εφορίας και ακολούθησαν οι συλλήψεις.
Σε κατάθεσή του ο αστυνομικός αναφέρει ότι η προϊσταμένη έδωσε κάποια στοιχεία για τη μοιρασιά των 10.000 ευρώ. Η υπόθεση μόλις άνοιξε και οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα