Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Η Ν.Δ έχει το αντίδοτο στο δηλητήριο του ΠΑΣΟΚ και οι Έλληνες θα την εμπιστευθούν» Το 2012, 1.500.000 άνεργοι!

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση,από το Βόλο Το μήνυμα της ελπίδας για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ουσιαστική πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, επανέλαβε από το Βόλο, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος,επικεφαλής του κλιμακίου του Τομέα Εργασίας, μίλησε στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Μαγνησίας με θέμα την ανεργία, την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις.
Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Νικολόπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εκθέτοντας ένα προς ένα τα τραγικά, όπως τα χαρακτήρισε, λάθη της που οδήγησαν τη χώρα στην πιο δύσκολη θέση που βρέθηκε τα τελευταία 60χρόνια.
«Σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, και των πρόθυμων υποστηρικτών της, το εργασιακό περιβάλλον σε όλες τις εκφάνσεις του γίνεται ολοένα και περισσότερο εχθρικό για τους εργαζομένους.

Σήμερα ο εργαζόμενος νοιώθει την αβάσταχτη πίεση, ψυχολογική και πραγματική, που του ασκείται από μια πολιτική ηγεσία, που μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται πως δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελληνίδας και του Έλληνα, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών και των ξένων συμφερόντων» είπε ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας υποχρεώνεται να δέχεται πλήθος αρνητικών, απόλυτα εχθρικών μεταβολών των εργασιακών του συνθηκών, προκειμένου να μην ενταχθεί στην τεράστια λίστα των ανέργων που μεγαλώνει καθημερινά.
Ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ επικαλέσθηκε την τελευταία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας,στην οποία αναφέρεται ότι οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε μερικής απασχόλησης αυξήθηκαν κατά199,15%!
Όπως είπε ο κ.Νικολόπουλος τα ποσοτικά στοιχεία είναι ισοπεδωτικά και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών της ΓΣΕΕ η πρόβλεψη για την ανεργία για το 2012αγγίζει το 22%, με τον αριθμό των ανέργων να προσεγγίζει το1.500.000!!!
«Μέσα σε δύο χρόνια τριπλασιάστηκε η ανεργία των ανδρών: από 4,5% το 2008 έφτασε τον Φεβρουάριο 2011 στο 13,5% ! Η ανεργία των γυναικών άγγιξε το 19% !Η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 40% !!! Τον Αύγουστο του 2009 ήταν24,2% και τον Φεβρουάριο του 2011 διαμορφώθηκε στο 40,4% !! Το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στο σύνολο των ανέργων, πλησιάζει το 60%, χωρίς να παρουσιάζει διαχρονικά τάσεις μείωσης. Ενώ, το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες από 55 έως 64 έτη, στις ηλικίες εκείνες δηλαδή που βρίσκονται λίγο πριν από την σύνταξη, τον Αύγουστο του 2010 είχε διαμορφωθεί στο 5,6% και σε 6 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2011 έφθασε στο 8,4% !!! Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι υπολογίζεται πως βάσει της ακολουθούμενης πολιτικής του ΠαΣοΚ, το να επιστρέψουμε σε ποσοστά ανεργίας αντίστοιχα της περιόδου πριν από το Μνημόνιο, απαιτεί την πάροδο 10 με 15ετών…», είπε ο Αχαιός Βουλευτής.
«Και οι Υπουργοί,ομολογούν την καταστροφή!»
Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πέσει θύμα της πολιτικής προπαγάνδας πανικού, που η ίδια χρησιμοποίησε για να εισάγει ως «μεσσία» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Σήμερα, ακόμα και τα στελέχη πρώτης γραμμής της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ομολογούν ότι, η επιλογή του Μνημονίου όχι μόνο αποτελεί εσφαλμένη πολιτική, αλλά οδηγεί τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο. Το μόνο που έχει καταφέρει Κυβέρνηση είναι η αύξηση των λουκέτων στις επιχειρήσεις, η εκτόξευση της ανεργίας και της ανασφάλειας και η αύξηση των«στοιχημάτων» στις διεθνών αγορών στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Το χειρότερο όμως για τις επιλογές του Πρωθυπουργού, δεν είναι ούτε οι υπόγειες συνεννοήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ούτε η εσκεμμένη απόκρυψη της αλήθειας, ούτε το τραγικό«λεφτά υπάρχουν»…το χειρότερο είναι η εμμονή του να οδηγεί την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στο αδιέξοδο και να αναζητά σωτήρες στις διεθνείς αγορές μεταξύ όσων στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της πατρίδας μας», είπε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην πολιτική που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία με στόχο τη δημιουργία του περιβάλλοντος εκείνου, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζόμενοι θα μπορούν με αξιοπρέπεια όπως είπε, να οικοδομούν το μέλλον τους,οικοδομώντας ταυτόχρονα το μέλλον της Ελλάδας.
«Το ζητούμενο της επανεκκίνησης της οικονομίας μας μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, συνδυασμένη με βαριές ποινές για τη φοροδιαφυγή, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά με δρακόντειες ποινές για την μαύρη εργασία και την άμεση χορήγηση ρευστότητας στην αγορά με φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν προσωπικό»,τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς ανεδαφικούς διαχωρισμούς σε Δεξιούς, Κεντρώους ή Αριστερούς.
«Απευθυνόμαστε σε όλους, επειδή οι προτάσεις μας αγγίζουν κάθε νοικοκυριό. Η εναλλακτική μας πρόταση αφορά σε πολιτικές κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα βασίζεται σε στοχευμένες δράσεις για κάθε περιοχή, χωρίς την καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών. Ο φαύλος κύκλος του Μνημονίου πρέπει να κλείσει άμεσα.Εμείς εμπιστευόμαστε τις ικανότητες των συμπολιτών μας και είμαστε έτοιμοι να ξαναφέρουμε την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και την προοπτική, ώστε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει και πάλι με θετικό τρόπο σε διεθνές επίπεδο».
Όπως τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει στους παράγοντες της Αγοράς, σε όλη την Ελλάδα, ότι είναι υπέρ της εξωστρέφειας.
«Το αντίδοτο στην εσωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας, όπου οι εξαγωγές αντιστοιχούν μόλις στο8% του ΑΕΠ, βρίσκεται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εσόδων από το εξωτερικό με στοχευμένες δράσεις σε τομείς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως ο τουρισμός, με έμφαση στην Περιφέρεια, η ναυτιλία, με τη δημιουργία κινήτρων για τους Έλληνες πλοιοκτήτες και η αγροτική ανάπτυξη, με έμφαση στις σύγχρονες βιολογικές καλλιέργειες. Η λύση δηλαδή, βρίσκεται στην άμεση αξιοποίηση αυτών για τα οποία μας «ζηλεύουν» όλοι στο Εξωτερικό: το κλίμα, τον ήλιο και τη θάλασσα της πατρίδας μας».
«Απειλούν και τρομοκρατούν τους πολίτες»
Ο κ. Νικολόπουλος, επιτέθηκε στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι απειλεί χιλιάδες ανθρώπους με απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και ότι ήδη έχει ξεχαρβαλώσει τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, θάβοντας κυριολεκτικά τα δικαιώματα του εργαζόμενου και οδηγώντας σε έκρηξη τους δείκτες ανεργίας.
«Τα λουκέτα στην αγορά είναι καταιγιστικά. Οι επιχειρήσεις κλείνουν λόγω της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθημερινά όχι μόνο δεν διευκολύνει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, όπως τελείως προσχηματικά εξαγγέλλει ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ.Χρυσοχοΐδης, αλλά πολύ χειρότερα «πνίγει» και τις ήδη υφιστάμενες», είπε ο Αχαιός Βουλευτής ο οποίος έκλεισε την ομιλία του, εκφράζοντας την σιγουριά ότι η Νέα Δημοκρατία θα επανέλθει με σύμμαχο τους πολίτες.
«Η στήριξη των μελών μας, η σημαντική δουλειά των στελεχών μας, οι προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά πιάνουν τόπο. Εξαφανίσαμε τη διαφορά των 10 μονάδων των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009. Είναι πολύ σημαντικό μετά από ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες η πατρίδα μας να έχει στη διάθεσή της μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Και το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ είναι μια τέτοια πρόταση. Πλήρης, τεκμηριωμένη με στόχους ποσοτικούς και χρονικούς, με κοστολογημένες παρεμβάσεις. Τολμηρές προτάσεις που δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους πολιτικό κόστος», κατέληξε ο κ.Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα