Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ανοικτός σε μια σειρά από προτάσεις της ΝΔ ο Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει»
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει»Ανοικτός σε μια σειρά από προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.
«Η συναίνεση δεν είναι μόνο εθνική ανάγκη, αλλά είναι και εφικτή στην πράξη» είπε ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας και μια σειρά ζητημάτων στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μεταξύ αυτών και η πρόταση για «εργασιακή εφεδρεία» στο Δημόσιο, για την οποία, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση έχει άλλη άποψη αλλά μπορεί να τη συζητήσει.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ή μπορεί να εξετάσει τις προτάσεις της ΝΔ για αποκρατικοποιήσεις, διευκόλυνση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, συμψηφισμό, περιουσιολόγιο, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, παραθεριστική κατοικία, επαναπατρισμό κεφαλαίων, σταδιακή κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων», ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων, «Fast track» στη δικαιοσύνη.
 Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει. Όσο είμαι εγώ εδώ τίποτε άλλο δεν με απασχολεί».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ιστορία των αλλαγών δεν τελείωσε, αλλά είναι σε εξέλιξη, και πρόσθεσε ότι αν η χώρα λυγίσει τώρα, όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες.

«Ή θα δώσουμε την μάχη μέχρι του τέλους ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ή θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μπει η Ελλάδα στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της ΕΕ», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να παλεύει με τα «θηρία» και στο εσωτερικό να πλαγιοκοπείται συνεχώς, για μικροκομματικούς λόγους από κόμματα που θέλουν να λέγονται υπεύθυνα.

«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, αρκεί να ανεβάζει την αξιοπιστία μας και να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε βάλει και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας», είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος και στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Καλούμαστε να μην κάνουμε πίσω
Η χώρα βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμο σταυροδρόμι, ο κίνδυνος είναι οι εταίροι μας να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει την προσπάθεια και αυτόν τον κίνδυνο εμείς ποτέ δεν θα τον πάρουμε, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Όπως είπε, καλούμαστε να μην κάνουμε πίσω, να διπλασιάσουμε την προσπάθεια και να πείσουμε ότι δεν δίνουμε δικαιώματα.

Πάντως, είπε ότι η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο ήταν πιο ρηχή, οι εξαγωγές ανακάμπτουν ενώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας καλής τουριστικής περιόδου.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ελήφθησαν πρωτόγνωρες αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι οποίες δεν θα μειώσουν μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και θα οδηγήσουν σε καλύτερες υπηρεσίες στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, καλύτερες υποδομές στην ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες, επενδύσεις, θέσεις εργασίας.

Επανέλαβε δε, ότι δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις για εξορθολογισμό των δαπανών, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015, νέο μισθολόγιο, στόχευση των κοινωνικών δαπανών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα