Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η πιο ανθρώπινη συγκέντρωση που έγινε ποτέ!

Οικογένειες, μουσική, ποδήλατα, happenings και …φάσκελα στη Βουλή
Νέοι άνθρωποι, μαμάδες με μικρά παιδιά, οικογένειες, χιλιάδες ποδηλάτες διαδηλώνουν ειρηνικά στο κέντρο της πόλης σε μια πρωτόγνωρη για την Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο.
Το κλίμα από την αρχή ήταν χαλαρό και «παρεΐστικο» και οι χιλιάδες διαδηλωτές έως αργά το βράδυ στο κέντρο έπιναν καφέδες, μπίρες και συζητούσαν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Βέβαια, από τη συγκέντρωση δε έλειψαν τα υβριστικά συνθήματα για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, o οποίος μοιάζει αρκετά αιφνιδιασμένος μπροστά στην κινητοποίηση.
Κυριάρχησαν, δε, συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», «Δεν σας θέλει ο λαός, το μνημόνιο και μπρος» και άλλα, λιγότερο ή περισσότερο ευρηματικά.
Μάλιστα, κάθε περίπου δέκα λεπτά, οι χιλιάδες διαδηλωτές… φασκέλωναν τη Βουλή!
Εντύπωση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι έλειπαν τα πολλά πανό – για την ακρίβεια μετρήσαμε μόνο δύο.
Οι διαδηλωτές φαίνεται πως σεβάστηκαν την παράκληση των οργανωτών που ζήτησαν να μην υπάρχουν πανό ή πλακάτ.
Το ένα πανό δείχνει ένα μαύρο ελικόπτερο και γράφει «ουστ», ενώ το δεύτερο αναφέρει: «Έχουμε ξυπνήσει. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!».
Η απάντηση στους Ισπανούς
Η παραπάνω φράση αποτελεί την ελληνική απάντηση στο πανό που είχαν αναρτήσει Ισπανοί και στο οποίο αναγραφόταν: «Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».
Στο μεταξύ, σε μια γωνία στην πλατεία Συντάγματος υπάρχει μια ομάδα πολιτών, οι γνωστοί «300» του Facebook, οι οποίοι μαζεύουν υπογραφές από τον κόσμο με σκοπό να ζητήσουν δημοψήφισμα.
Λίγο πριν τις 9, ομάδα αναρχικών πλησίασε το πλήθος, ωστόσο οι «αγανακτισμένοι»
κατάφεραν να τους κρατήσουν σε απόσταση από τη Βουλή. Οι διαδηλωτές δημιούργησαν ένα ανθρώπινο τείχος και κράτησαν τους αναρχικούς μακριά από τα ΜΑΤ, χωρίς, ωστόσο, να τους διώξουν.
Νωρίτερα, συνδικαλιστές της ΔΕΗ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκοκονδύλη έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τα γιουχαρίσματα και τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων «αγανακτισμένων» πολιτών.
Οι διοργανωτές είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θέλουν στη συγκέντρωση συνδικαλιστές και πολιτικούς φορείς και πως «ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
Έντονη η παρουσία οικογενειών και μικρών παιδιών, ενώ πολλοί πολίτες ήταν εκεί με τα ποδήλατά τους. Σε αρκετά σημεία της συγκέντρωσης παιζόταν μουσική, ενώ υπήρχαν και αρκετά happenings.
Η πρώτη – γιατί φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες – συγκέντρωση των “Αγανακτισμένων” σίγουρα πέτυχε. Σε τέτοιο βαθμό που, εάν δεν είχε μπει ώρα λήξης (23.30) στις αναρτήσεις του Facebook, ίσως να μιλούσαμε ακόμη και για ολονυχτία χιλιάδων πολιτών έξω από την φωτισμένη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα