Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κάθε μήνα αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις

Κάθε μήνα αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις

Κάθε μήνα θα υποβάλουν από την 1/1/2012 στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι εργοδότες, ταυτόχρονα με την πληρωμή των μισθών και των εισφορών, και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για την ασφάλιση του προσωπικού τους.
Την αλλαγή αυτή που στόχο έχει να ελέγχονται άμεσα (και όχι με καθυστέρηση τριμήνου, όπως γίνεται σήμερα) τα ποσά που βεβαιώνονται και τα ποσά τα οποία καταβάλλονται έναντι της ασφάλισης των εργαζομένων και να μην «χάνονται» έσοδα, προανήγγειλε χθες στην πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤ ο διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλος. Ο αρχικός σχεδιασμός, πάντως, ήταν η μηνιαία υποβολή της Α.Π.Δ. να ξεκινήσει την 1/7/2011 σε συνδυασμό με την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των εισφορών μέσω των τραπεζών (το μέτρο προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος).
Ηλεκτρονικά Η υποβολή της Α.Π.Δ. θα γίνεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά από πιστοποιημένους λογιστές - φοροτεχνικούς (τους «ασφαλιστικούς ανταποκριτές»). Για την αποφυγή εσκεμμένων ή μη λαθών που σήμερα «κοστίζουν» ακριβά στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και σε όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν λανθασμένες Α.Π.Δ. θα υπάρξει αλλαγή και στα πακέτα των ασφαλίστρων από τα 800 που είναι σήμερα σε 5-8, όπως έχει γράψει η «Η».
Ηδη, η διοίκηση του ΙΚΑ εξετάζει διάφορα σενάρια μείωσης των πακέτων των ασφαλίστρων έτσι ώστε «να μην υπάρξουν ούτε επιβαρύνσεις ούτε όμως και μεγάλες ελαφρύνσεις με την αλλαγή του Κανονισμού Ασφάλισης» τονίζουν στελέχη του Ταμείου υπενθυμίζοντας ότι το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα