Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας: Συνάντηση με Βενιζέλο για τη λειτουργία του ΚΕΔΒ

Απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας: Συνάντηση με Βενιζέλο για τη λειτουργία του ΚΕΔΒΣυνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα θα επιδιωχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προχθές το βράδυ, ενώ ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Τάσος Νιάρχος διαφώνησε, διατυπώνοντας τον προβληματισμό του για την ενεργοποίηση στην περιοχή μας στρατιωτικών εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετήσουν σκοπούς του ΝΑΤΟ.
Από τις υπόλοιπες παρατάξεις εκφράστηκε συμφωνία σε σχέδιο απόφασης που πρότεινε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με την οποία αφ’ ενός θα εκφράζεται «η απόλυτη αντίθεση σε ενδεχόμενη κατάργηση του ΚΕΔΒ για κοινωνικούς, οικονομικούς, αλλά και τεχνολογικούς λόγους» και αφ’ ετέρου θα ζητείται από το υπουργείο Αμυνας «να μην προχωρήσει στην εν λόγω απόφαση, αν αυτή υφίσταται», ενώ ταυτόχρονα εκφράζεται και η επιφύλαξη για περαιτέρω αντιδράσεις αν προκύψουν αρνητικές εξελίξεις.

Με την ίδια απόφαση ζητείται να συνδράμουν στην υπόθεση όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του νομού και της Περιφέρειας, από τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, μέχρι τους βουλευτές και τους περιφερειακούς συμβούλους -«οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση τώρα ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές, ο υφυπουργός» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο για δυναμικές κινητοποιήσεις -«δεν θα το κάνει η δημοτική αρχή, γιατί συναισθάνεται απολύτως την τραγική κατάσταση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο επιτέθηκε στην Πολιτεία, την οποία κατηγόρησε για στοχοποίηση της Καλαμάτας και αντιπεριφερειακή πολιτική.
«Κανείς δεν μιλάει για τη στοχοποίηση της Καλαμάτας αλλά και της Σπάρτης και το αχρείαστο αεροδρόμιο στην Τρίπολη. Στην Κόρινθο κλείνουν το ένα από τρία στρατόπεδα, αλλά με τη συναίνεση του δήμου που θέλει το χώρο. Παραμένουν άλλα δύο και το ένα από αυτά αναβαθμίζεται με μηχανοκίνητη μονάδα που θα έλθει από τη Βόρεια Ελλάδα» συνέχισε ο δήμαρχος, επικαλούμενος ενημέρωση που είχε κάνει στο Σώμα νωρίτερα ο Ιωάννης Κόσσυβας, πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΕΑΑΣ) Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα