Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΜΑΣ «ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ –«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

Αντικείμενο χλευασμού από τους Ισπανούς διαδηλωτές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του κυβερνώντος κόμματος των Σοσιαλιστών, έχουμε καταφέρει να γίνουμε ως πολίτες. Δημοφιλές σύνθημά τους, αναφέρει… «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».
Παρά το γεγονός ότι το κόμμα του πρωθυπουργού Θαπατέρο υπέστη βαριά ήττα, 10 μονάδων, στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία, το Κίνημα 15Μ συνεχίζει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες της ισπανικής επικράτειας, με επίκεντρο όλων την Puerta del Sol στη Μαδρίτη.
Την ίδια στιγμή με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», Οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές....
στη Μαδρίτη μας χλευάζουν και εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για την απάθειά μας παρά τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.
Στα μεγάφωνα της Puerta del Sol δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων, αφού οι «Indignados» («Αγανακτισμένοι») αδιαφορούν για τις εκλογές με το ισχύον σύστημα, ενώ, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνημά τους να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. Την ίδια στιγμή η εφημερίδα αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι ένα τσουνάμι που πνίγει τους κυβερνώντες σοσιαλιστές.
Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 29 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα