Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΥΠΕΣ: Στους δήμους δουλεύουν το καλοκαίρι οι καθαρίστριες των σχολείων

Στην καθαριότητα των υπηρεσιών των δήμων και των ΝΠΔΔ θα απασχολούνται μόλις κλείσουν τα σχολεία οι καθαρίστριες που απασχολούνται σε αυτά. Δικαιούνται την κανονική άδεια που λαμβάνουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί υπάλληλοι. Αυτό αναφέρει εξαιρετικά επείγον έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους, που παρέχει διευκρινίσεις για τις «άδειες και καθήκοντα καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων». Ολόκληρο αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.3870/2010, το προσωπικό που κατατάχθηκε με τις διατάξεις του ν.3320/2005 σε οργανικές θέσεις καθαριστριών και καθαριστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και
απασχολούνταν στον καθαρισμό σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε από 1.1.2011 με την ίδια σχέση εργασίας σε προσωποπαγείς θέσεις στους αντίστοιχους Δήμους.

Με τις διατάξεις του άρθρου 49 παρ. 11 α) του ν.3943/2011, προβλέπεται ότι «το
ανωτέρω προσωπικό κατά το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες, απασχολείται για τον καθαρισμό υπηρεσιών του οικείου Δήμου, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ. αυτού».
Επομένως, μετά την ισχύ της ανωτέρω διάταξης, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 55 του ν.3584/2007 και ως εκ τούτου οι καθαριστές/στριες σχολικών μονάδων κατά το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό των υπηρεσιών του Δήμου που ανήκουν οργανικά, καθώς και των νομικών του προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό αυτό δικαιούται κανονικής άδειας που λαμβάνουν και οι λοιποί υπάλληλοι του Δήμου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.3584/2007 (ΚΚΔΚΥ).
Παρακαλείσθε όπως κοινοποιήσετε το παρόν στους φορείς της χωρικής σας»


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα