Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κατά Αντώνη Σαμαρά

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς παριστάνοντας τον ανίδεο, ανήξερο και ανεύθυνο για ότι συμβαίνει σήμερα στην πατρίδα μας και ακολουθώντας την παλιά γνωστή τακτική του προκατόχου του, δηλαδή της παραποίησης, διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης, ως εισαγγελέας και υπέρτατος κριτής:
- Ισχυρίζεται ότι τεχνηέντως και με λογιστικές αλχημείες το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε το έλλειμμα που άφησε η παράταξη του, για μικροκομματικούς και μόνο λόγους.
- Επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την υπογραφή του μνημονίου και την ένταξη μας στο μηχανισμό στήριξης.
- Κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου, ότι δήθεν μετέτρεψε ένα πρόβλημα χρέους, σε μείζον πρόβλημα δανεισμού της χώρας και δεν κινήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές, να πάρει καμιά 45ρια δις που μας έδιναν υποτίθεται προθύμως οι αγορές με λογικά επιτόκια, καλύπτοντας τις ανάγκες ενός έτους.
- Καταλήγει με ευκολία στο συμπέρασμα, ότι αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών και παραλείψεων της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ήταν να εκτοξευτούν τα σπρέντς δανεισμού στα ύψη.
- Υπόσχεται σοβαρά!!!, ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το βάσανα του μνημονίου μειώνοντας το έλλειμμα στο 1% μέσα σε τρία χρόνια, ενώ μόλις πριν ένα χρόνο θα μας έσωζε σε 18 μήνες, μηδενίζοντας το.
Ολα αυτά βεβαίως, ανέξοδα, ανεύθυνα, χωρίς κόστος, ψημένα πάντα στο γνωστό γαλάζιο καμίνι ψευδολογίας που χρησιμοποίησαν και το 2004, προκειμένου να παραπλανήσουν τους πολίτες. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι θέλουν οπωσδήποτε να αποτελειώσουν ότι άφησαν στη μέση κατακρημνιζόμενοι με πάταγο από τη διακυβέρνηση της χώρας. Μήπως πληρώνουν άλλωστε τίποτα για όσα ισχυρίζονται και αφειδώς υπόσχονται; Ο λαός διαχρονικά καλείται πάντοτε να πληρώσει τα δικά τους σπασμένα.
Στην ουσία των ισχυρισμών τους τώρα.
Αν ο κ. Σαμαράς δεν απεμπολούσε τις όποιες προσωπικές του ευθύνες, ως βουλευτή και Υπουργού της Ν.Δ. και κυρίως τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης του για το κατάντημα της χώρας, θα ήταν αναγκασμένος να ομολογήσει αλήθειες που καίνε. Δηλαδή ότι:
- Ηταν η Νέα Δημοκρατία, με την καταστροφική και ανεύθυνη πολιτική της, αποκλειστικά υπεύθυνη που οδηγηθήκαμε εκόντες άκοντες στην αναζήτηση βοήθειας από τους εταίρους μας και αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το μνημόνιο ως τη μόνη λύση σωτηρίας για την πατρίδα.
- Ηταν ο Καραμανλής και οι υπουργοί του που έστελναν ψευδή στοιχεία στην Γιούροστατ, αποκρύπτοντας τα πραγματικά μεγέθη των οικονομικών δεδομένων της χώρας για το έλλειμμα και το χρέος, με αποτέλεσμα όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική κατάσταση μετά τις εκλογές, η Γερμανία να αποσύρει τη στήριξη της στα Ελληνικά ομόλογα, οι υποβαθμίσεις των Οίκων να έρθουν απανωτές και στις Βρυξέλλες να μας κατηγορούν για «Γκρηκ Στατίστικς», ειρωνευόμενοι και απειλώντας ότι από δω και στο εξής «δε γκέημ ιζ όβερ».
- Ηταν η «Νέα Διακυβέρνηση» Καραμανλή που οδήγησε την Οικονομία σ΄ αυτό το απερίγραπτο χάλι, με χρέος 300 δις και έλλειμμα πάνω από 15.5% και όταν έγιναν γνωστά τα πραγματικά μεγέθη, οι κερδοσκόποι έπεσαν πάνω στη χώρα σαν τα κοράκια να την κατασπαράξουν.
- Ηταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τίναξε τα σπρέντς στα ύψη, αφού από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ βγήκε στις αγορές για δανεισμό, διαπίστωσε ότι υπήρχε ήδη εξόχως αρνητικό κλίμα διαμορφωμένο για την Ελλάδα ως προϊόν της εγκληματικής και ανεύθυνης πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή από το 2004. Σταθμοί αυτής της ανερμάτιστης και τυχοδιωχτικής πολιτικής, η δημοσιονομική απογραφή Αλογοσκούφη, με αδιαμφισβήτητες λογιστικές αλχημείες που σήμερα απαρνούνται και ρίχνουν στην πυρά μαζί με τον αρχιτέκτονα της, η αύξηση του ΑΕΠ σε μια νύχτα κατά 28% λόγω πορνείας και λαθρεμπορίου και το μαγείρεμα των στοιχείων την τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
- Ηταν αναπόφευκτη η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, διότι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προσπαθήσει να υπερδανειστεί μεγάλα ποσά, πριν μας πάρουν χαμπάρι, όπως ο αρχηγός της Νεοδεξιάς ισχυρίζεται, αυτομάτως οι αγορές θα έκλειναν για τη χώρα, αφού μια τέτοια ενέργεια θα υποδήλωνε ύποπτη σκοπιμότητα και τα πράγματα για την αξιοπιστία μας θα γίνονταν πολύ χειρότερα διεθνώς.
- Μια τέτοια κουτοπόνηρη κίνηση υπερδανεισμού εκ μέρους μας θα ήταν άνευ αξίας από μόνη της, αφού δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να δώσει λύση στο τεράστιο χρέος και το υπέρογκο έλλειμμα, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα και τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για εξυγίανση της οικονομίας, που όμως οι κοινωνικές δυνάμεις δεν θα ήταν διατεθειμένες να αποδεχτούν, θεωρώντας πλέον ότι δεν χρειάζονται.
Η Δεξιά λοιπόν του κ. Σαμαρά, που κάνει τη δύσκολη στην συναινετική προσέγγιση του προβλήματος της χώρας και υποδύεται υποκριτικά τον τιμητή και τον κουβαρδά, υπόσχεται εκ του ασφαλούς θαύματα, με εξωπραγματικές προτάσεις για αυξήσεις και οικονομικά συγυρίσματα με άδειες τσέπες. Οι εκπρόσωποι του διαρκούς και διαχρονικού λάθους, καμώνονται ότι δεν μπορούν να προσφέρουν συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική γιατί δήθεν είναι λάθος. Δίνουν ξανά υποσχέσεις που βρίσκονται όμως στη σφαίρα της φαντασίας, τα ίδια ακριβώς που έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν, τάζοντας λύσεις «για πάσαν νόσον», για να αθετήσουν τα πάντα στη συνέχεια. Είναι συνεπώς αναξιόπιστοι, πραγματικά αμετανόητοι, καθηλωμένοι σε πρακτικές του παρελθόντος.
Στην αντίπερα όχθη, η μεγάλη Προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες της, παραμένει σταθερά στις επάλξεις του αγώνα για την σωτηρία του τόπου, εισπράττοντας εν γνώσει της το πολιτικό κόστος των δυσάρεστων, άλλα αναγκαίων μέτρων που παίρνει. Ο αγώνας συνεχίζεται με τόλμη, δύναμη και αποφασιστικότητα, μέχρι την τελική δικαίωση.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα