Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δ. Δασκαλόπουλος: Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι ως εκβιασμό το δημοψήφισμα

Δ. Δασκαλόπουλος: Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι ως εκβιασμό το δημοψήφισμαO πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. ΔασκαλόπουλοςΔιευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση στην οποία προέβη νωρίτερα σήμερα με την οποία και επέμενε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί ορισμένοι θεωρούν ένα δημοψήφισμα ως εκβιασμό του λαϊκού παράγοντα. «Η αλήθεια στον κόσμο δεν είναι ποτέ εκβιασμός», σημειώνει ο κ Δ. Δασκαλόπουλος προσθέτοντας «Το δίλημμα δεν είναι αν πρέπει να υποστούμε νέα σκληρά μέτρα. Μιλώ για την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να αποτραπούν νέοι φόροι και νέα χαράτσια που δεν οδηγούν πουθενά. Και οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον περιορισμό και την αναμόρφωση του κράτους.
Το ερώτημα δεν είναι, σήμερα, ευρώ ή δραχμή, αλλά αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αλλαγές που απατούνται για να μην κατέβουμε από το ευρωπαϊκό τρένο. Αν θα δεχτούμε να φτωχύνουμε προσωρινά, για να μην πτωχεύσουμε οριστικά.
Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν για το λαό μας και τον τόπο μία καταστροφική εξέλιξη. Κανείς στο ΣΕΒ δεν διανοείται καν ένα τέτοιο σενάριο.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι μία ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης. Θα έχει αφαιρέσει από το πολιτικό σκηνικό κάθε άλλοθι πόλωσης και διχασμού και θα επιβάλει τη συναίνεση εθνικής πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αν πηγαίναμε σε εκλογές, θα είχαμε κομματική αντιπαράθεση, με κορώνες και πλειοδοσία υποσχέσεων, που θα επέτειναν τη σύγχυση αντί να ενημερώσουν ουσιαστικά τον λαό για το διακύβευμα της ψήφου του. Ένα δημοψήφισμα θα δώσει την ευκαιρία στις κομματικές δυνάμεις να μιλήσουν καθαρά για τις συνέπειες της ψήφου στον καθένα μας.

Δεν φοβούμαι αρνητική έκβαση ενός δημοψηφίσματος. Έχω εμπιστοσύνη ότι οι πολίτες θα πουν ΝΑΙ στο μέλλον τους, στο συμφέρον τους. Αντίθετα, η παραπλάνηση του λαού καταλήγει πάντα να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Από τη θέση και γνώση που έχει, η κυρία Δαμανάκη μίλησε πράγματι με αίσθημα ευθύνης και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου. Τέτοιες δηλώσεις από αρμόδια χείλη πρέπει να μας προβληματίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα