Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ζισκάρ ντ΄Εστέν: Να φύγει από την ευρωζώνη η Ελλάδα- Η κρίση αφορά την ίδια όχι το ευρώ!

Να βγεί από την ευρωζώνη η Ελλάδα, ζητά ένας παλιός, θερμός, πολιτικός φίλος της χώρας μας που βοήθησε στην ένταξή της στην ΕΟΚ και από τους θεμελιωτές της Ε.Ε: ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν. «Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε... όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr.
  O k. Ζισκάρ ντ' Εστέν ξεκαθαρίζει ότι πέρα από τις «εθνικές φιλίες», υπάρχει και η οικονομική πραγματικότητα των εύρωστων: «Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση. Τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις». Αναγνωρίζει
τουλάχιστον, ότι για τα σημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα «φέρουν βαριά ευθύνη η Γαλλία και η Γερμανία διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000»
  Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θεωρεί ότι η κρίση δεν αφορά στον ευρώ, αλλά στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, κηρύξει πτώχευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα