Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η μεγάλη ανατροπή στο ALTER! Και πάλι στον αέρα

Η μεγάλη ανατροπή στο ALTER! Και πάλι στον αέραΗ ανατροπή που επιδίωκαν οι μέτοχοι του Alter έγινε χθες και το κανάλι του Μπουρναζίου από σήμερα Παρασκευή αρχίζει πάλι να γεμίζει εργαζομένους για να επανέλθει στον τηλεοπτικό αέρα με live εκπομπές. Ολα όμως θα εξαρτηθούν από το αν σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα καταβληθεί στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που τους οφείλουν.
Οι εξελίξεις, που παραμένουν κρίσιμες για την επιβίωση του Alter έως και τις 14 Ιουνίου, άλλαξαν ρότα μετά τη νέα πρόταση του μετόχου Γιώργου Κουρή χθες προς τους εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Συγκεκριμένα, πρότεινε να δοθεί από τα δεδουλευμένα των τεσσάρων μηνών ποσό 2.600 ευρώ για κάθε τεχνικό και 2.300 ευρώ για κάθε δημοσιογράφο και διοικητικό.

Αντί για 1,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή, συνολικά της προηγούμενης πρότασης, περίπου 2,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των τριών κλάδων πως στις 14 Ιουνίου θα πληρωθούν τον μισό μισθό του Ιουνίου και στο τέλος του μήνα την εξόφλησή του, όπως θα γίνεται και τους επόμενους μήνες, ενώ το υπόλοιπο των χρωστούμενων δεδουλευμένων θα δοθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι σε έκτακτες συνελεύσεις που πραγματοποίησαν χθες στο κτίριο του καναλιού αποδέχθηκαν την πρόταση του Γιώργου Κουρή. Τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι τεχνικοί θέτουν ως απαράβατο όρο την πληρωμή του δεκαπενθήμερου του Ιουνίου, σε διαφορετική περίπτωση οι διακόπτες θα κατέβουν πάλι. Θα επιστρέψουν δε στην εργασία τους μόλις διαπιστώσουν πως τα χρήματα βρίσκονται στους λογαριασμούς μισθοδοσίας, κάτι που αναμένεται να γίνει από σήμερα το μεσημέρι.
Η επιστροφή των εργαζομένων ανοίγει τον αέρα του Alter. Ο σχεδιασμός είναι να εκπέμψει με το κανονικό του πρόγραμμα από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο μηχανισμός των ειδήσεων, πάντως, είναι stand-by στην περίπτωση που θα βγγει απόψε το κεντρικό δελτίο. Ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει δηλώσει, εξάλλου, επανειλημμένα πως περιμένει τις εξελίξεις στο Alter πριν κάνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση.
Η επάνοδος του Alter στο τηλεοπτικό σκηνικό ήταν για την τηλεοπτική αγορά, αλλά κυρίως για τους μετόχους του καναλιού και τους ενδιαφερόμενους νέους επενδυτές του Argo fund, απαραίτητη προϋπόθεση εν όψει της εκδίκασης της αίτησης για την υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Με την τυχόν έγκρισή της, που πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, το Alter κερδίζει χρόνο μπαίνοντας στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές του.
Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με όλες τις πλευρές για τη σωτηρία του καναλιού. Το σχέδιο που περιλαμβάνεται στην αίτηση δίνει λεπτομερή στοιχεία για το σχέδιο βιωσιμότητας, όπως επίσης και για τα αναλυτικά χρέη του καναλιού σε προμηθευτές και διαφημιστικές.
Νεότερη εξέλιξη υπήρξε και στις επαφές των διαφημιστικών εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση του Alter, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των διαφημιστικών εταιρειών με τις τράπεζες με αίτημα να παραταθεί η ημερομηνία λήξης των επιταγών. Νεότερη συνάντηση θα γίνει στις 14 Ιουνίου.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα