Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σημαντικές αλλαγές στο ΕΣΠΑ δρομολογεί η κυβέρνηση

Σημαντικές αλλαγές στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς δρομολογεί η κυβέρνηση, υιοθετώντας υποδείξεις της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην απλοποίηση, αποκέντρωση και επιτάχυνση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας τους ρυθμούς απορρόφησης.
Έτσι, ο συντονισμός θα γίνεται κεντρικά, ο αριθμός των εμπλεκομένων φορέων θα περιορισθεί στο ελάχιστο, ενώ θα παρακαμφθούν υπερβολικές και περιττές διαδικασίες πιστοποίησης των δυνητικών δικαιούχων έργων του ΕΣΠΑ. Σε ότι αφορά στο νέο σχεδιασμό το βάρος θα πέσει στην ωρίμανση έργων προς ένταξη και στην κατάργηση δράσεων που προσκρούουν σε εμπόδια και δεν διαφαίνεται να ξεπερνιούνται.
Mεγάλο μέρος των πόρων θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει προσφάτως θεσπίσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα