Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Χρ. Μαλαπάνης: Παρακολούθηση απαιτεί το Φιλιατρινό φράγμα

Συνεχής παρακολούθηση και εποπτεία, με παράλληλη επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν, απαιτείται για την κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή εκτέλεσης του έργου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Αποζημιώσεις Ο κ. Μαλαπάνης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη στο Φιλιατρινό φράγμα, στο πλαίσιο διευθέτησης διαφόρων ζητημάτων για την υλοποίησή του. Όπως επισήμανε, το φράγμα έχει αρχίσει να κατασκευάζεται με την τοποθέτηση του υλικού στον πυρήνα του. Επίσης, έχει αρχίσει η κατασκευή του αγωγού εκκένωσης.
Και πρόσθεσε: «Έχει κλείσει το ζήτημα με τις αποζημιώσεις της ηρτημένης παραγωγής. Υπεγράφησαν τα σχετικά έγγραφα και προωθήθηκαν προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων. Στις 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Δικαστήριο για τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος στην περιοχή που κατακλύζεται από το φράγμα, τα πρώτα 460 στρέμματα, και προωθείται η διαδικασία για συμπληρωματική απαλλοτρίωση άλλων 100 στρεμμάτων. Μπορούμε να πούμε ότι το φράγμα είναι ένα έργο που προχωράει μέχρι στιγμής ομαλά. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία συνεχώς αναφύονται και πρέπει να επιλύονται».


Όπως εξήγησε, τα προβλήματα αυτά αφορούν στους δανειοθαλάμους και την εξεύρεση αδρανών υλικών και πρέπει να αντιμετωπισθούν τις προσεχείς ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη των αρδευτικών δικτύων, παρατήρησε ότι αυτή συντάσσεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπερασθούν όλα τα προβλήματα και το έργο θα τρέξει ομαλά, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στις συμβατικές του προθεσμίες. Αλλά για να γίνει αυτό, θέλει συνεχή παρακολούθηση και εποπτεία και συνεχή επίλυση των προβλημάτων», σχολίασε καταλήγοντας ο κ. Μαλαπάνης.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα