Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο πανικός "σήκωσε" τις μικροκαταθέσεις.

ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΛΟΓΩ ΦΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και κορυφώθηκαν χθες σε αρκετά τραπεζικά υποκαταστήματα της πόλης, καθώς σχηματίστηκαν ουρές από αποταμιευτές που περίμεναν υπομονετικά με τις αστυνομικές ταυτότητες ανά χείρας για να «σηκώσουν» μερικές χιλιάδες ευρώ, με σκοπό να τα «σώσουν» από την υποτιθεμένη επιστροφή στη δραχμή.
Τραπεζικοί κύκλοι υπογράμμισαν στο «Θ» ότι επανήλθε τις τελευταίες ημέρες η ανυπόστατη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με αφορμή αυτή τη φορά την προοπτική το ΔΝΤ να μην εκταμιεύσει την πέμπτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας. Όπως σημειώνουν σχετικά, είναι απίστευτο με πόσο μεγάλη ταχύτητα διαχέεται σε μεγάλη μερίδια του πληθυσμού μία γελοία φήμη, ενώ χαριτολογώντας έλεγαν ότι δε θα τους φανεί παράξενο, αν υπάρξει κύμα ληστειών τις επόμενες ημέρες.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε χθες Παρασκευή, προφανώς εν όψει του Σαββατοκύριακου, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι υποτίθεται «ψυλλιασμένοι» πελάτες των τραπεζών στους συνηθισμένους σε τέτοιες καταστάσεις πλέον ταμίες, «οι πτωχεύσεις γίνονται όταν οι αγορές είναι κλειστές».
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη που έχουν εικόνα του δικτύου των πιστωτικών ιδρυμάτων, στα καταστήματα προσήλθαν κυρίως μικροκαταθέτες μεγάλης ηλικίας που ζητούσαν να κάνουν ανάληψη των λίγων κεφαλαίων τους, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν να τους δοθούν 200άρικα και 500άρικα, ώστε να μπορούν να τα κρύψουν πιο εύκολα στο σπίτι ή σε άλλο μέρος.
Α.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα