Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αφήνουν το µωρό να διαλέξει... φύλο!

Οι γονείς του/της Στορµ δεν αποκαλύπτουν αν το παιδί τους είναι αγόρι ή κορίτσι για να αποφασίσει µόνο του όταν µεγαλώσει!
  Ο/Η  τεράχρονος/η  Στορµ. Αν  πρόκειται για  άρρεν ή για θήλυ  θα γίνει γνωστό  όταν εκείνο  επιλέξει ως τι  προτιµάει να  ζήσει...  Αγόρι ή κορίτσι; Είναι, συνήθως, το πρώτο πράγµα που συγγενείς και φίλοι ρωτούν και µε τη σειρά τους αποκαλύπτουν οι περήφανοι γονείς. Ενα ζευγάρι από τον Καναδά όµωςθέλησε να πρωτοτυπήσει στο τρίτο του παιδί και να κρατήσει το φύλοµυστικό, έως ότου εκείνο αποφασίσει ως τι προτιµάει να ζήσει.
Η 38χρονηΚάθιΟυίτερικ καιο 39χρονος δάσκαλος Ντέιβιντ Στόκερ, που ζουν στο Τορόντο, διακρίνονται για τις ριζοσπαστικές τους απόψεις γενικώς.
Οταν λοιπόν πριν από τέσσερις µήνες έφεραν στηζωή το τρίτοτους παιδί, έστειλαν στο στενό τους περιβάλλον τοεξής e-mail:«Αποφασίσαµε να µη µοιραστούµεακόµη το φύλο του/της Στορµ – φόρος τιµής στην ελευθερία και το δικαίωµα της επιλογής και αντίθεση στους περιορισµούς».
Οι µοναδικοί λοιπόν που γνωρίζουν µέχρι στιγµής εάν το µωρό είναι γένους θηλυκού ή αρσενικού είναι τα δύο µεγαλύτερα παιδιά τους (ο 5χρονος Τζαζ και ο 2 ετών Κίο), ένας πολύς στενός φίλος και οι δύο µαίες που βρίσκονταν στην αίθουσα τοκετού.
Η κίνησήτους, υποστηρίζουνοι ίδιοι, είναι µια γροθιά σταφυλετικά στερεότυπα που επιβάλλει η κοινωνία και τα οποία θεωρούν ότι αρχίζουν από τη στιγµή που τα µωρά ντύνονται σταµπλε ήτα ροζ. «Εάν πραγµατικά θέλεις ναγνωρίσεις κάποιον, δεν ρωτάς τι έχει ανάµεσα στα πόδια του», παρατηρεί στην καναδική εφηµερίδα «Τορόντο Σταρ» ο Ντέιβιντ.

Αρκετοί φίλοι όµως τούς επιρρίπτουν ότι επιχειρούν να επιβάλουν τις δικές τους αξίες σ’ ένα νεογέννητο.
∆εν θα έπρεπε όµως να πέφτουν από τα σύννεφα, δεδοµένου ότι το ζευγάρι ουδέποτε έκρυψε τις πλέον προοδευτικέςτου ιδέες.Μία από αυτές και η κατ’ οίκον εκπαίδευση, προκειµένου το παιδί να έχει την ελευθερία να επιλέξει τι θα µάθει. Επιπλέον, ολόκληρη η οικογένεια κοιµάται σεδύο στρώµατακαι τα δύο µεγαλύτερα παιδιάαποφασίζουν µόνα τους πότε θα κόψουν τα µαλλιά τους και βέβαια τι θα φορέσουν καθηµερινά.
Ο ΤΖΑΖ, για παράδειγµα, θέλει να έχει µακριά µαλλιά, το αγαπηµένο του χρώµα είναι το ροζ και αγαπηµένο του ρούχο είναι ένα ροζ φόρεµα. Ο Κίοπάλι προτιµάως χρώµα το µοβ. ∆ενείναι λοιπόνκαι τόσο παράλογο πουόσοι τα γνωρίζουν για πρώτη φορά υποθέτουν ότι είναι κορίτσια.
Η Κάθι και ο Ντέιβιντ χαρακτηρίζουν την απόφασή τους «φόρο τιµής στην ελευθερία και το δικαίωµα της επιλογής» 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα