Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο υπό τον Κάρολο Παπούλια

Έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού
Στιγμιότυπο από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάιο του 2010.Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για αύριο στις 12.30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Η σύσκεψη ακολουθεί τη σειρά επαφών του Πρωθυπουργού με τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε αναζήτηση συναίνεσης για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έλαβαν πρόσκληση και θα παραστούν στο Συμβούλιο, εκτός από την κυβέρνηση, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ.
Το ΚΚΕ δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόσκληση. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να έχει ζητήσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της σύσκεψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δεν θα λάβουν πρόσκληση καθώς δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα από τον κανονισμό της Βουλής.
Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών προκειμένου να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στο Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα