Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

16.959 ευρώ για χριστουγεννιάτικα στολίδια στο Δήμο Τριφυλίας

16.959 ευρώ για χριστουγεννιάτικα στολίδια στο Δήμο Τριφυλίας
Την έγκριση δαπάνης 16.959 ευρώ για χριστουγεννιάτικα στολίδια ενέκρινε μεταξύ άλλων χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, εγκρίνοντας παράλληλα δαπάνες και ψηφίζοντας πιστώσεις του προϋπολογισμού.
“Λίγο μεγάλο είναι το ποσό για τέτοιες εποχές” παρατήρησε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Σαράντος Κουκούμης, ρωτώντας παράλληλα ποια ήταν η περσινή δαπάνη. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης σημείωσε ότι αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του δήμου το ποσό δεν είναι μεγάλο, καθώς υπάρχουν 60 κοινότητες, ενώ συμπλήρωσε πως η αντίστοιχη περσινή δαπάνη ήταν 24.000 ευρώ. Επίσης ενέκρινε δαπάνη ύψους 14.000 ευρώ για την προμήθεια κουφωμάτων δημοτικών κτηρίων.

Επίσης συζητήθηκε η αποδοχή δωρεάς του Σκοπευτικού Αθλητικού Συλλόγου Γαργαλιάνων «Αρτεμις», σχετικά με τη δαπάνη εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης φυσικού τοπίου και δασικής βλάστησης, στην περιοχή Αμμος - Αγριλιά στη θέση «Μπάκα», Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Στον συγκεκριμένο χώρο σχεδιάζεται να γίνει ανοικτό σκοπευτήριο. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου δήλωσε αδυναμία εκπόνησης της μελέτης, καθώς όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας δεν διαθέτει περιβαλλοντολόγο, ενώ αναφέρθηκε ότι η αποδοχή δωρεάς δεν μπορεί να γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά από την Οικονομική Επιτροπή.
Στα υπόλοιπα θέματα, αποφασίστηκε η έκδοση ενταλμάτων για δαπάνες  ηλεκτροδότησης πίλαρ στην Τ.Κ. Πολυθέας και στην Τ.Κ. Κρυονερίου Δ.Ε. Αετού, όπως και για την επέκταση δημοτικού φωτισμού (τοποθέτηση δύο στύλων με φωτιστικά) στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων, περιοχή ελαιοτριβείου Βελισσάρη, με τον ορισμό αντίστοιχων υπολόγων. Εγινε η επικύρωση του δεύτερου πρακτικού, που αφορούσε τις οικονομικές προσφορές του συνοπτικού διαγωνισμού «Προμήθεια επίπλων» με την εταιρεία «Μαρεκ έπιπλα» με προσφορά 21.400 ευρώ. Τέλος έγινε τροποποίηση του προϋπολογισμού που αφορούσε κυρίως τη μετακίνηση ποσών μεταξύ διαφόρων κωδικών.
Κ.Μπ. Πηγη: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα