Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Εκδοση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Τριφυλία


Διευκρινίσεις για την έκδοση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δίνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης είναι η 4η Δεκεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας τονίζεται χαρακτηριστικά: «Για την αντιμετώπιση θεμάτων εφαρμογής της διαδικασίας έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Η διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης αφορά σε υφιστάμενες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται είτε εντός ορίων κατοικημένων περιοχών είτε πλησίον αυτών και για τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση άδειας εγκατάστασης με βάση τον ν. 4056/2012 εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν πληρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις από χώρους ή δραστηριότητες που χρήζουν προστασίας, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 5 και στους πίνακες 1 και 2 του παραρτήματος του άρθρου 20 του ν. 4056/2012, ακόμη και αν γίνει χρήση της δυνατότητας μείωσης των αποστάσεων με βάση τις παραγράφους 3 και 7 του ανωτέρω άρθρου. Κατά συνέπεια, η έκδοση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης είναι δυνατή ακόμη και στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις, όχι μόνο από οικισμούς, πόλεις κ.ά., αλλά και από τους υπόλοιπους χώρους ή δραστηριότητες που χρήζουν προστασίας, δηλαδή από ξενοδοχεία, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια, μοναστήρια, ποτάμια κ.ά.
2. Οι βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη μιας κτηνοτροφικής εγκατάστασης στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης είναι:
α) Η κτηνοτροφική εγκατάσταση να ήταν, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012, εγκατεστημένη και να διέθετε ζωικό κεφάλαιο σε συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο βρίσκεται είτε εντός ορίων κατοικημένων περιοχών είτε πλησίον αυτών.
β) Η κτηνοτροφική εγκατάσταση να διατηρεί σήμερα τη δυναμικότητα που είχε κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012. Αν η ανωτέρω δυναμικότητα είναι μεγαλύτερη του 25% των ανωτάτων ορίων της κατηγορίας Β’ του παραρτήματος VII της αριθμ. 1958/2012 απόφασης υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Φ.Ε.Κ. 21/Β΄/13-1-2012) όπως ισχύει, θα πρέπει να μειωθεί στο ως άνω ποσοστό.
3. Με βάση το άρθρο 3 της αριθμ. 940/81279//26-7-2017 Κ.Υ.Α., η ύπαρξη ζωικού κεφαλαίου κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012 αποδεικνύεται : α) από τον κωδικό εκμετάλλευσης -αν έχει ήδη χορηγηθεί- από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, ή β) από τη δήλωση ΟΣΔΕ, ή γ) από σχετική βεβαίωση δημόσιας αρχής.
4. Ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ο οποίος υποβάλλει την αίτηση για την άδεια διατήρησης και στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί η άδεια διατήρησης είναι εκείνος ο οποίος κατείχε το ζωικό κεφάλαιο και λειτουργούσε την κτηνοτροφική εγκατάσταση κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση της έγκαιρης υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μέχρι τις 4/12/2017 κατ’ ελάχιστον αίτηση, στην οποία θα δηλώνουν την επιθυμία ένταξής τους στη διαδικασία και εν συνεχεία, ακόμη και μετά τις 4/12/2017, τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3 του παρόντος εγγράφου καθώς και τα δικαιολογητικά για την έκδοση προσωρινής άδειας διατήρησης». πηγή: Ελευθερία

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα