Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

«Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία - 2017» από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Ετήσια ανοικτή εκδήλωση με θέμα “Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία - 2017” διοργανώνει το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 5 μ.μ., στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Horizon Blu” στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ιδρυμα παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του 2017, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στα σπάνια φαρμακευτικά είδη που φύονται στον Ταΰγετο, από τον δρ. Αναστάσιο Δάρρα επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ο Δημήτρης Βελισσαρίου τέως πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα αναλύσει σημαντικά θέματα που αφορούν στις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος συνιδιοκτήτης της εταιρίας “Ραδίκι”, θα αναφερθεί σε θέματα που σχετίζονται με τη σύσταση και εξέλιξη της εταιρίας από την αρχή έως σήμερα. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας (Μαγνησίας) και με την ιδιότητα του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης “ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ”, θα περιγράψει πώς ένα μέρος σαν την Ανάβρα θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και πώς η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην αγροτική ανάπτυξη μιας περιοχής. Τέλος ο Ντίνος Στεργίδης πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, θα αναφερθεί στη σημασία των διαγωνισμών δίνοντας στοιχεία για τον τελευταίο που έγινε στη Μεσσηνία.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και θα τεθούν ερωτήσεις από το κοινό. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. Στο τέλος των εργασιών θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο που θα παραχωρηθεί από το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” για όλους τους συμμετέχοντες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν, τα οποία προκύπτουν μέσα από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ιδρυμα. Στόχος είναι να δοθούν πληροφορίες και να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, πρέπει κανείς να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο τηλέφωνο: 27230 28353 ή στο email: info@cvf.gr.

πηγη:Ελευθερια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα