Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Τη Δευτέρα η δίκη στην Καλαμάτα για τη διακίνηση ναρκωτικών


Γράφτηκε από την Νικολέττα ΚολυβάρηΓια την ερχόμενη Δευτέρα διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εκδίκαση υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς από εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε πέρυσι στις 24 Αυγούστου από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε μέσα από την παρακολούθηση τηλεφώνων και τη Δευτέρα στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν συνολικά 14 κατηγορούμενοι, ενώ οι 6 από αυτούς είναι προσωρινά κρατούμενοι.
Πέρυσι τον Αύγουστο είχαν συλληφθεί 7 ενεργά μέλη της οργάνωσης και 2 συγγενείς του φερόμενου ως αρχηγού σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν στην Καλαμάτα, την Κόρινθο και το Μενίδι Αττικής. Οπως είχε γνωστοποιηθεί τότε από τις διωκτικές αρχές, στη διακίνηση ηρωίνης, χασίς και κοκαΐνης εμπλέκονταν ακόμα 8 άτομα - τα 3 έγκλειστα στις φυλακές. Η σπείρα των Καλαματιανών διακινητών φέρεται να είχε ένα μεγάλο κύκλο πελατών και είχαν αναλάβει ένα μέρος από τη διακίνηση ηρωίνης αντικαθιστώντας τις δύο συμμορίες τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας, που είχε εξαρθρώσει σε προγενέστερο χρόνο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η οργάνωση δρούσε από πέρυσι το Φεβρουάριο και είχε διακινήσει περισσότερα από 3 κιλά ηρωίνης, 7 κιλά χασίς και 400 γραμμάρια κοκαΐνης σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Αρτας, ενώ τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ξεπερνούν τα 170.000 ευρώ. Αρχηγός φέρεται να είναι ένας 55χρονος Καλαματιανός ο οποίος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ξανά στο παρελθόν. Μάλιστα, το 2011 είχε συλληφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν σε έρευνα στο σπίτι του στα Γιαννιτσάνικα οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένες 700 δόσεις ηρωίνης (73,5 γραμμάρια) και 28,3 γραμμάρια χασίς σε κορμό φοίνικα στον κήπο του. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είναι όλοι τους ανεπάγγελτοι και με τα μεγάλα ποσά που κέρδιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών, ζούσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ν.Κ. πηγη: Ελευθερια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα