Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ποιες οι τέσσερις γρήγορες λύσεις για καθαρή αναπνοή


Η κακοσμία του στόματος προκαλεί αναμφίβολα αμηχανία, όμως δεν έχουμε πάντα στη διάθεσή μας οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για να την αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει.
Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν ορισμένες «λύσεις ανάγκης» στις οποίες μπορούμε να καταφύγουμε για να βγούμε από τη δύσκολη θέση.
1. Τσίχλα χωρίς ζάχαρη
Η τσίχλα είναι η πιο κλασική και δοκιμασμένη λύση για δροσερή αναπνοή. Φροντίστε η τσίχλα να μην έχει ζάχαρη, καθώς τα βακτήρια του στόματος τρέφονται από αυτή, παράγοντας οξέα που ευθύνονται για την κακοσμία και παράλληλα φθείρουν το σμάλτο των δοντιών.
2. Φρούτα
Αν και τα φρούτα έχουν φυσικά σάκχαρα, περιέχουν επίσης και άλλα συστατικά που εξουδετερώνουν τα βακτήρια και χημικές ουσίες που απελευθερώνουν δυσάρεστες μυρωδιές. Τέτοια συστατικά είναι, για παράδειγμα, οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στα μήλα. Επίσης, τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ, κάνουν το pH του στόματος πιο όξινο, αποτρέποντας έτσι την εξάπλωση των βλαβερών βακτηρίων.
3. Νερό
Η κακοσμία του στόματος είναι συχνά αποτέλεσμα της ξηροστομίας, επομένως το νερό μπορεί να βοηθήσει να αποκατασταθεί η ισορροπία στη στοματική κοιλότητα. Επίσης, το νερό απομακρύνει υπολείμματα τροφών που αποτελούν τροφή για τα βακτήρια.
4. Γιαούρτι
Τα προβιοτικά που βρίσκονται σε ορισμένα γιαούρτια είναι ωφέλιμα βακτήρια που ανταγωνίζονται τα κακά βακτήρια της στοματικής κοιλότητας ώστε να τα εμποδίσουν να απελευθερώσουν δύσοσμες χημικές ουσίες. πηγή: menshealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα