Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ανησυχία, αναστάτωση και ερωτηματικά για την κήρυξη της Κυπαρισσίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά προκλήθηκαν χθες στην Κυπαρισσία διαβάζοντας στο «Θάρρος» – μόνο – την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για «Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Τ.Κ. Κυπαρισσίας της Δ.Ε Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Στην απόφαση που αναρτήθηκε προχθές στη Δι@υγεια αναφέρεται: «Αποφασιζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Τ.Κ. Κυπαρισσίας της Δ.Ε Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω εκτεταμένων ζημιών στον προσήνεμο μόλο του λιμένα Κυπαρισσίας και του κινδύνου για την ασφάλεια των πολιτών και των σκαφών που βρίσκονται στο λιμάνι, σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ. 18792/11-09-2017 και 22652 / 24-10-2017 έγγραφα του Δήμου Τριφυλίας. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, που είναι η 9η Φεβρουαρίου 2018, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το (12) σχετικό»!
Κάτοικοι της περιοχής, αλιείς και αυτοδιοικητικοί, επικοινώνησαν μαζί μας ρωτώντας εάν γνωρίζουμε περισσότερα για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Τατούλη σε αυτή την απόφαση. Πολλοί, δε, δεν έκρυψαν ότι, έπειτα από αυτή την απόφαση, φοβούνται για εκδήλωση φαινομένων καταποντισμού, σεισμού και τσουνάμι στη θαλάσσια περιοχή της Κυπαρισσίας, για τα οποία μπορεί να έχουν ενημέρωση ειδική η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ότι ίσως εκδηλωθούν!
Μήπως, όμως, αναρωτιούνται άλλοι κάτοικοι, αλιείς και αυτοδιοικητικοί, η απόφαση Τατούλη σχετίζεται με το έργο της επισκευής του κατεστραμμένου λιμανιού και οφείλεται σε λάθη, παραλείψεις και οτιδήποτε σχετικά με τις μελέτες και εμπλοκή της διαδικασίας υπογραφής σύμβασης και, κατά συνέπεια, εγκατάστασης του αναδόχου και υλοποίησης του έργου, με υπαιτιότητα υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
πηγη: Το Θάρρος Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα