Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η «Ευρυδίκη» φτάνει στην Καλαμάτα- Μεγάλη προσοχή μέχρι τη Δευτέρα

Ο καιρός τα τελευταία 24ωρα έχει δείξει άγριες διαθέσεις και στην Καλαμάτα, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση τις επόμενες ώρες αναμένεται «να αγριέψει» και, μάλιστα, κατά πολύ.
Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο «Ευρυδίκη» χθες το βράδυ βρισκόταν πάνω από τη Σικελία και ήταν θέμα χρόνου να φτάσει και στην περιοχή μας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κώστας Μενούνος, το κύμα κακοκαιρίας κινείται αργά με κατεύθυνση ανατολικά. Σε αυτό οφείλεται και η κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει από τη Δευτέρα στην περιοχή μας.
Να σημειωθεί, δε, ότι το απόγευμα της Τρίτης ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή του αεροδρομίου και της Μικρομάνης.
 Οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρεςΣχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από σήμερα, ο κ. Μενούνος είπε ότι ο καιρός θα είναι πολύ άστατος και τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν μπόρες, αλλά και καταιγίδες. Με τις τελευταίες, μάλιστα, να υπάρχει φόβος ότι θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συσσώρευση υδάτων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι νότιοι- νοτιανατολικοί.
Από εκεί και πέρα, για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Μενούνος ανέφερε ότι ο καιρός θα εξαρτηθεί από την πορεία της «Ευρυδίκης», αφού υπάρχει η τάση για μεσογειακό κυκλώνα.
Κλείνοντας ο κ. Μενούνος τόνισε ότι πρέπει όλοι να καθαρίσουμε τα φρεάτια που είναι κοντά στα σπίτια μας και, σε περίπτωση πλημμύρας χειμάρρων, να μην προσπαθήσει κάποιος να τους διασχίσει.
Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε μπορούμε να περιμένουμε καλυτέρευση του καιρού, είπε ότι αυτό θα συμβεί, αν δεν αλλάξει κάτι, από τη Δευτέρα. 
πηγη: Το Θαρρος Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα