Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η Φώφη Γεννηματά νικήτρια των εκλογών στην κεντροαριστερά

Στο τιμόνι της Κεντροαριστεράς η Γεννηματά


Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τη Φώφη Γεννηματά να αναδεικνύεται μεγάλη νικήτρια

Αυξημένη η συμμετοχή

Συνολικά ψήφισαν 153.000 ψηφοφόροι, κάτι που δείχνει πως κερδήθηκε το "στοίχημα" της αυξημένης συμμετοχής και στον Β' γύρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου, σε 210.505 ψήφους, έλαβαν: Φ. Γεννηματά: 81.210 - 41,20%Ν. Ανδρουλάκης 48.210 - 24,85%Γ. Καμίνης 27.151 - 13,78%Στ. Θεοδωράκης 21.254 - 10,78%Γ .Μανιάτης 8.8892 - 4,51%Γ. Ραγκούσης 4.782 - 3,43%Κ. Γάτσιος 3.374 - 1,71%Α. Πόντας 1067 - 0,54%Δ. Τζιώτης 386 - 0,20%.

Γεννηματά: Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ

"Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες", ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στη δήλωση της μετά τη νίκη της στον Β' γύρο των εκλογών του νέου φορέα.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες

"Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.
Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.
Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή".

Ανδρουλάκης: Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

"Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά", ανέφερε από τη δική του μεριά ο Νίκος Ανδρουλάκης, απ' τα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου, όπου μετέβη λίγο αφότου «κλείδωσε» η εκλογή της  Φ. Γεννηματά.
H πλήρης δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:
"Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης.
Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική.
Υπόσχομαι το μέλλον.
Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.
Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας".

Συγχαρητήρια Δ. Παπαδημούλη στην Φ. Γεννηματά

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσε, μέσω τουίτερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης: "Βαδίζοντας προς το τέλος της κρίσης που προκάλεσαν η χρεωκοπία και τα μνημόνια, απαιτείται προοδευτικό σχέδιο, διάλογος, ήπιο κλίμα κ ευρύτερες συγκλίσεις για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή κ αναπτυσσόμενη μεταμνημονιακή Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Θέλω να συγχαρώ τη @FofiGennimata για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου", έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δήλωση Γ. Α. Παπανδρέου για τη νίκη της Φ. Γεννηματά: Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα

Ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής αποτέλεσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Α. Παπανδρέου, η κινητοποίηση των πολιτών στη διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης, στην οποία επικράτησε η κα Φώφη Γεννηματά.
Είναι «μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας» είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα».
Ο κ. Παπανδρέου έδωσε «Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά».
Έκλεισε, δε, τη δήλωσή του με την ευχή «Καλή μας δουλειά!».

Συγχαρητήρια Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».
Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά έδωσαν επίσης ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα