Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Γ. Παπανδρέου: "Να προσφέρουμε στο λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης"

 Γ. Παπανδρέου: "Να προσφέρουμε στο λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης"

«Το μήνυμα για όλους μας είναι ότι έχουμε χρέος άμεσα, σήμερα, να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με όραμα, ρεαλισμό και αξιοπιστία για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εάν κάποιος συμφωνεί σε ένα πρόγραμμα του οποίου ο βασικός άξονας είναι «ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό», τότε «το συζητούμε και υπογράφουμε ένα πολιτικό συμβόλαιο μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού».
«Αν όχι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας κυβερνήσουν μαζί οι δύο εκπρόσωποι της συντήρησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» πρόσθεσε.
Με αφορμή και την πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011, και στην ερώτηση «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια;» απάντησε: «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι» υπογραμμίζοντας «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού».
Στην παρατήρηση «πάντως ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο το 2018» είπε «αφού μας φόρεσε, δηλαδή το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο. Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας με την ..."αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη" διαπραγμάτευσή του. Αυτή είναι η νέα αυταπάτη. Το 2018 μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Έχει βέβαια γι' αυτό την ουσιαστική συναίνεση όλων. Αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2011 με την διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα "Τσολάκογλου" και "Πινοσέτ", μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερο από 100 δισ. Euro. Και ήταν όλοι απέναντι μας».
«Λοιπόν για να μιλήσουμε με αλήθειες. Η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες, δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο κ Παπανδρέου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα