Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μέρισμα 1,4 δισ. ανακοίνωσε ο Τσιπρας - Βολές από τα κόμματα

Πρώτες αψιμαχίες στη Βουλή
Το πρώτο σχόλιο ήρθε στην Βουλή από τον Δένδια που εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται ως ο ηγεμόνας στο λαό και προκάλεσε τον κ. Τσακαλώτο: «Λέω στον υπουργό Οικονομικών που δεν ζηλεύω τη θέση του, ότι ένας πρωθυπουργός που αδειάζει το κοινοβούλιο και να ενημερώνει απευθείας το λαό, παραπέμπει σε άλλη εποχή της απευθείας σχέσεως του ηγεμόνα με το λαό».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον κατηγόρησε για υπερβολές και είπε ότι ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για ένα θέμα που δεν αφορά το υπουργείο Οικονομικών μόνο.
« Είναι υπερυπουργικό ζήτημα» ανέφερε και σημείωσε ότι θα έρθει σύντομα στη Βουλή η τροπολογία και εκεί θα γίνει συζήτηση.
Παρεμβαίνοντας ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «μάγο» της οικονομίας τον πρωθυπουργό που ανέφερε ότι το μέρισμα δίνεται λόγο της υπεραπόδοσης της οικονομίας κάτι που δεν είναι αληθές αφού η πρόβλεψη για ανάπτυξη έχει πέσει στο 1,7% από το 2,5%.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως το διάγγελμα Τσίπρα επισπεύστηκε για να καλύψει την αποκάλυψη των εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή ο Αν. Λοβέρδος για την

υπόθεση του «μεσάζοντα» στην πώληση των βλημάτων στη Σ. Αραβία.
«Είναι προφανές γιατί ο Τσίπρας κάνει διάγγελμα. Φταίει ο Λοβέρδος και αυτό το χαρτάκι που κατέθεσε....Αναφέρουν οι αξιωματικοί λεπτομερώς με ποιο τρόπο ο Καμμένος τους διέταξε να πάρουν το αεροσκάφος και να πάνε στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψουν. Σε ταινία να γίνουν αυτά δεν θα τα πιστεύαμε. Εσείς τα πιστεύετε για χάρη της καρέκλας» ανέφερε ο Α.Γεωργιάδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος χρέωσε στην κυβέρνηση ότι «κυβερνά με ψέμματα»..
Κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι έχει φέρει στη Βουλή τα σκληρότερα μέτρα και τα έχει εισηγηθεί με εισαγωγές κατά του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας.
«Λες και η λιτότητα δεν προκαλείται από τα δικά του μέρα. Με κοροϊδίες κυβερνάτε τη χώρα.Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από την φράση «Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να κοιμάσαι» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε «την αλήθεια θα την βρείτε στην κάλπη».
ΝΔ: Εχει θράσος ο πρωθυπουργός των φόρων
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δις ευρώ που έχει υφαρπάρξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους.
Είχε, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει.
Υ.Γ. Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του».
Φ.Γεννηματά: Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας
Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Α. Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.
«Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε η πολιτική τους.
Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές» αναφέρει ο κ.Γεννηματά.
Ανδρουλάκης: Μαυρογιαλούρος... ο Τσίπρας
Ως θετική χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, την διανομή μερίσματος αλλά επισημαίνει ότι θυμίζει λογική «μαυρογιαλουρισμού».
«Κάθε κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και τσακισμένους από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι θετική κίνηση. Εστω κι αν αυτή η κίνηση θυμίζει… προκαταβολικό πρωτοχρονιάτικο μποναμά» τονίζει.
Ωστόσο, ο Ν. Ανδρουλάκης υπενθυμίζει τον Αλέξη Τσίπρα «που έκανε διάγγελμα προκειμένου να ανακοινώσει το μέρισμα ύψους 1,4 δις ευρώ», τα εξής:
1. Ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δις ευρώ. Οι Ελληνες φορολογούμενοι, ειδικά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πλήρωσαν ακριβά το «αιματηρό πλεόνασμα» της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για προσφορά του κ. Τσίπρα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά για επιστροφή μέρους των επιπλέον φόρων που πληρώθηκαν φέτος. Κάποιος θα πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι οι Ελληνες δεν είναι επαίτες.
2. Οι εισφορές του ΕΦΚΑ τσάκισαν περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, σε πολλές περιπτώσεις και αναδρομικά. Η κυβέρνηση επέλεξε να τσακίσει τη μεσαία τάξη, να αναγκάσει χιλιάδες επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με αντάλλαγμα το πλεόνασμα φτώχειας.
3. Την ίδια στιγμή τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4 δις ενώ οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν τα 100 δις.
«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική «μαυρογιαλουρισμού», θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων μεταρρυθμίσεων» σχολίαζε ο Ν. Ανδρουλάκης και κατέληξε: «Εμείς έχουμε προτείνει την προοδευτική φορολόγηση των εισοδημάτων αλλά και την παραγωγή νέου «πλούτου» μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και μεγάλων έργων που μπορούν να γίνουν στη χώρα. Αλλά, η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης έχει «παγώσει» την ανάπτυξη και οδηγεί τη χώρα σε «στασιμοχρεοκοπία». Δηλαδή μια οικονομία που «σέρνεται» χωρίς να απογειώνεται και που επιβιώνει σε συνθήκες μιζέριας».
Ποτάμι: Επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι
Όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ.Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν απομείνει να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία, οπότε τέλος και τα επιδόματα, αναφέρει το Ποτάμι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
Υ.Γ. Οι εξαγγελίες γίνονται μια μέρα μετά τη χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες για το νέο προοδευτικό φορέα. Αν κοιτάξει προς τα πίσω θα μάθει ότι επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα