Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν» λένε Κοντονής και Τόσκας

Κοντονής και Τόσκας προχώρησαν την Δευτέρα σε κοινή δήλωση - διαβεβαίωση ότι θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή οι ρυθμίσεις για την προστασία των πλειστηριασμών ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τηλεδιάσκεψη του EWG οι Θεσμοί απαίτησαν να λυθεί το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς σήμερα.
Οι πιέσεις των Θεσμών είναι εξαιρετικά ασφυκτικές όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών και τη διενέργεια των πλειστηριασμών κρούντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της τρίτης αξιολόγησης.
Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απόψε ζητήθηκε από την κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία που θα προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όποιον παρεμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών.
Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν είναι η κοινή δήλωση των καθ ύλην αρμοδίων υπουργών στην οποία τονίζεται ότι οι πλειστηριασμοί μπλοκάρονται από συλλογικότητες ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας σύμφωνα με τα οποία οι ματαιώσεις αφορούν κυρίως σε ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι σε σπίτια φτωχών και αδυνάτων.
Η κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργών:


«Μετά τη γνωστοποίηση τις προηγούμενες ημέρες από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων του γεγονότος ότι ματαιώθηκαν με βίαιο τρόπο πλειστηριασμοί, που αφορούσαν ακίνητα μεγάλης αξίας (ορισμένα απ’ αυτά υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ή βιομηχανικά ακίνητα), προστέθηκαν οι πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου αφ’ ενός μεν ότι πλειάδα ακινήτων τα οποία πρόκειται προσεχώς να εκπλειστηριαστούν ανήκουν σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και γνωστούς οικονομικούς παράγοντες για υψηλά χρέη, αφ’ ετέρου δε ότι η αξία τους είναι για το μέσο πολίτη μυθική.
Αποκαλύπτεται μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων δεν αφορούν την πρώτη κατοικία και μάλιστα φτωχών και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί η πρώτη κατοικία για όσους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι απολύτως προστατευμένη και λαμβάνονται μέτρα για την επέκταση των ρυθμίσεων αυτών και μετά την 31.12.2017.
Επιπροσθέτως, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θ’ αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 €.
Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα: ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν;
Αντιλαμβανόμαστε ότι βεβαίως αρκετοί από όσους συμμετέχουν στις ενέργειες αυτές να μην γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Είναι όμως ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν προστασίας της λαϊκής κατοικίας να απαλλάσσονται τελικώς εκείνοι που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις.
Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος για την οποία έχουν δαπανηθεί από τους φορολογούμενους πολίτες δισεκατομμύρια ευρώ για τα παλάτια και τις βίλες των επωνύμων οφειλετών τους οποίους προστατεύουν ομάδες με ιδιοτελή στόχευση.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις και τα αστυνομικά μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν υλοποιούνται άμεσα». thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα