Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Κάθειρξη 6 ετών σε 66χρονο για αποδοχή εικονικών τιμολογίων

Το 1,1 εκατομμύριο ευρώ άγγιζε το ποσό των εικονικών τιμολογίων για το οποίο κατηγορούνταν ένας 66χρονος ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα εικονικά τιμολόγια που εντοπίσθηκαν το 2000 και το 2001 και του επέβαλε ποινή καθείρξεως 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 66χρονος είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος από το 1999 για επιχείρηση ανταλλακτικών στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών, την οποία έκλεισε το 2003.  Μάλιστα, είχε δηλώσει ως έδρα της δραστηριότητας το σπίτι του.
Σε έλεγχο που διενήργησε η ΔΟΥ Πατρών εντοπίσθηκαν τέσσερις επιχειρήσεις που εμπορεύονταν ανταλλακτικά, για τις οποίες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν εταιρείες- φαντάσματα. Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, επιχειρηματίας είχε τιμολόγια των εταιρειών αυτών, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία του.Ο 66χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι οι συναλλαγές ήταν κανονικές και είχε προμηθευτεί κανονικά τα εμπορεύματα. Μάλιστα, είπε ότι ποτέ δεν ειδοποιήθηκε από την εφορία για έλεγχο.
Πάντως, αν και ο κατηγορούμενος παρευρέθηκε στη δίκη, έφυγε λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης.
Β.Β. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα