Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

243 περιστατικά βίας κατά γυναικών από Μεσσηνία- Λακωνία

Ζωργραφικά έργα εναντίον της Βίας κατά των γυναικών 
Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, αριθμώντας ήδη 4 χρόνια λειτουργίας και έχοντας αντιμετωπίσει 243 καταγεγραμμένα περιστατικά από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία (κυρίως ενδοοικογενειακής βίας), παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής, εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και υπηρεσίες παραπομπής σε γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων.
Επιπλέον, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Βασικός στόχος είναι τόσο η πρόληψη όσο και η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι αυτή, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες από τον αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη και τα στελέχη του Κέντρου, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, ψυχολόγο και Βασιλική – Σοφία Κατσίποδα, κοινωνιολόγο.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την Ημέρα, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Δημιουργώ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών», με έργα 10 συμβουλευόμενων γυναικών, για την πραγματοποίηση των οποίων βοήθησαν ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, διευθυντής και οι καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις».
Η έκθεση λαμβάνει  χώρα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ αποσκοπεί στη μετάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών. Θα λειτουργεί καθημερινά, πρωί (9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.) και απόγευμα (5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.).
Σήμερα, Σάββατο  (10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.), η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης, παρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση στο κοινό.
πηγη: Το Θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα