Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μεσσηνία: 6 χρόνια κάθειρξη σε τσιγγάνο για κλοπή κινητού


Σε 6 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 31χρονο Έλληνα τσιγγάνο για την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου τον περασμένο Αύγουστο από σπίτι στον οικισμό Επισκοπή.
Ο 25χρονος αδελφός του αθωώθηκε για την εν λόγω κλοπή, ενώ και οι δύο κρίθηκαν αθώοι για μια διάρρηξη σε σπίτι στον Αγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης, απ’ όπου οι δράστες πήραν έναν... φορτιστή τηλεφώνου.
Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, είπε ότι επί 10 συνεχόμενα χρόνια “ανοίγουν” το σπίτι του κάθε καλοκαίρι, με το που πατάει το πόδι του στον Αγιο Ανδρέα για διακοπές! Γι’ αυτό, όπως εξήγησε ο άνθρωπος, δεν έχει μέσα τίποτα πολύτιμο για να του κλέψουν. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το απόγευμα στις 2 Αυγούστου στον καταυλισμό Παναγάκια στον ποταμό Αρι για την κλοπή του κινητού και οι αστυνομικοί βρήκαν τη συσκευή πάνω στον μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος και καταδικάστηκε χθες. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της προηγουμένης είχαν διαρρήξει την πόρτα εισόδου σε σπίτι στην Επισκοπή και είχαν πάρει από μέσα το κινητό τηλέφωνο και 50 ευρώ, αλλά οι περίοικοι είχαν δει το αυτοκίνητό τους και έτσι τους αναζητούσε η Αστυνομία. Η διάρρηξη στο σπίτι στον Αγ. Ανδρέα είχε γίνει 2

προς 3 Ιουλίου φέτος, για δύο ώρες που έλειψε ο ιδιοκτήτης. Σε αυτήν ωστόσο την περίπτωση δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με την συγκεκριμένη κλοπή, παρά μόνο η... κοντινή απόσταση μεταξύ Αγίου Ανδρέα και Επισκοπής -γι’ αυτό και αθωώθηκαν. 

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ... ΕΓΙΝΕ


Ο καταδικασθείς αδελφός πάντως κατηγορείτο και για το ότι είχε ληστέψει την 1η του περασμένου Ιουλίου τον πατέρα του, αλλά ο γονιός τα πήρε όλα πίσω και ο 31χρονος αθωώθηκε και για την κατηγορία της ληστείας. Καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο ο πατέρας υποστήριξε ότι τα... παραφούσκωσε στην Αστυνομία για να εκδικηθεί το παιδί του! Είχε πιει, είπε, πέντε ποτηράκια και έστησε καβγά με τη γυναίκα του. Ελα όμως που ο κατηγορούμενος έχει αδυναμία στη μάνα του και, σύμφωνα με τον πατέρα του, μπήκε στη μέση και του έριξε μια σπρωξιά για να την αφήσει ήσυχη. Θίχτηκε λοιπόν ο εγωισμός του -όπως ο ίδιος ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο- και με τη... σούρα και το θυμό που είχε πήγε και κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιος του τον σάπισε στο ξύλο και του πήρε και 80 ευρώ από την τσέπη. Ν.Κ.
Πηγη: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα