Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Τριφυλίας: Αντιδράσεων για «χαράτσια» τελών και ΤΑΠ συνέχεια…

Όχι μόνο δεν έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις στην Τριφυλία από τα… «χαράτσια» δημοτικών τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που μαζικά απεστάλησαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα ακίνητα των οποίων δεν υπάρχουν χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά παίρνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Όπως, μάλιστα, γράψαμε στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, «τα χρηματικά ποσά που τους επιβάλλονται θεωρούνται, από πολλούς ιδιοκτήτες, από άδικα έως και εξοντωτικά, αφού καλούνται να πληρώσουν ακόμα και πολύ περισσότερα από 1.000 ευρώ μαζί με προσαυξήσεις, για παρελθόντα έτη, που υπάρχουν στους βεβαιωτικούς καταλόγους που συνέταξε ο Δήμος Τριφυλίας με τις υπηρεσίες του».
Όπως είχε γίνει γνωστό, σε όσους τα ακίνητα παραμένουν μη ηλεκτροδοτούμενα, παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής, προσκομίζοντας έγγραφα και βεβαίωση μηχανικού.
Εάν τα ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα, πρέπει να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από τη ΔΕΗ και υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δε γίνεται καμία χρήση του ακινήτου και αυτό παραμένει κενό, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1, άρθρ. 5 του Ν. 3345/2005.

Για, δε, τα ημιτελή πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του επιβλέποντος μηχανικού της οικοδομής ότι το ακίνητο δεν έχει αποπερατωθεί.
Ωστόσο, όπως επισήμαναν τις προηγούμενες μέρες στο «Θ» ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα και έχουν τις σχετικές βεβαιώσεις, πηγαίνοντας στο Δήμο Τριφυλίας για να τις υποβάλουν και να τύχουν την απαλλαγής που τους παρέχει ο νόμος, ενημερώθηκαν ότι δεν απαλλάσσονται αυτομάτως, επειδή πρέπει ο Δήμος να συγκροτήσει Επιτροπή Ελέγχου για αυτές τις περιπτώσεις, η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί.
Ιδιοκτήτες που επικοινώνησαν με το «Θ» τόνισαν ότι εκείνοι έκαναν ό,τι προβλέπεται από το νόμο, όπως τους αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο του Δήμου, αλλά καλούνται να πληρώσουν «εξοντωτικά» χρηματικά ποσά, μαζί με προσαυξήσεις, χωρίς δική τους ευθύνη, αλλά – όπως λένε –με υπαιτιότητα του Δήμου, εάν πράγματι ο ισχυρισμός που τους μεταφέρθηκε περί μη συγκρότησης Επιτροπής ισχύει. Τι, άραγε, συμβαίνει;

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα