Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα: Με προσυμπληρωμένη αίτηση - Ανοικτό να δοθεί σε φιλοξενούμενους ανέργους

Οι άνεργοι θα είναι ανάμεσα στους δικαιούχους που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα δοθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου τόνισε ότι οι άνεργοι εμπεριέχονται στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πάρουν και οι φιλοξενούμενοι. «πιθανότατα να ληφθεί υπόψη το προσωπικό και όχι το οικογενειακό εισόδημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, δεν θα περιορίζονται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας, αλλά θα συμπεριληφθούν και φορολογούμενοι της μεσαίας τάξης, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για όσους αδικήθηκαν λόγω ασφαλιστικών εισφορών.
Όπως είπε, και όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) «εμπεριέχονται εν πολλοίς μέσα στο μέρισμα», ενώ σχετικά με τους άνεργους ανέφερε

πως επίσης θα το λάβουν, «με κριτήρια όπως όπως το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία».
Το υπουργείο διασταυρώνει τα στοιχεία των δικαιούχων, προκειμένου να μην υπάρξουν οι περσινές αστοχίες, ενώ οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να κάνουν αποδεκτές προσυμπληρωμένες αιτήσεις, σύμφωνα με την κ. Φωτίου. Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διανεμηθεί πριν από τις γιορτές, ενώ θα προηγηθεί διαδικασία «με στοιχείο αιτήσεως». «Γνωρίζουμε ποιοι θα το πάρουν, αλλά δε θα δοθεί χωρίς να το ξέρεις. Θα πρέπει να είσαι ενήμερος και να αποδέχεσαι το επίδομα», ανέφερε σχετικά η Θεανώ Φωτίου.
Όσο αφορά στους συνταξιούχους και ειδικά εκείνους οι οποίοι έχουν υποστεί παράνομες παρακρατήσεις, είπε πως «συζητείται αν θα αποζημιωθούν μέσω κοινωνικού μερίσματος».
Να υπενθυμίσουμε ότι οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα, θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι διαφωνούν με την απόδοσή του μόνο στα ασθενή στρώματα.
Πέραν της ενίσχυσης των μη εχόντων, το ποσό αναμένεται να κατευθυνθεί επίσης στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες αλλά και τη δημιουργία ταμειακού «μαξιλαριού» ασφαλείας πριν από τη λήξη του μνημονίου και την έξοδο στις αγορές. Το οικονομικό επιτελείο -και με σχετικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου- επιθυμεί να διαθέσει μεγαλύτερο ποσό από το περσινό που θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως ο αριθμός των παιδιών, ώστε το «μέρισμα» να συμπεριλάβει πολλές ευάλωτες κατηγορίες, όπως συνταξιούχους και ανέργους, αλλά και κομμάτι της μεσαίας τάξης. Ωστόσο οι θεσμοί δεν επιθυμούν την άμεση ενίσχυση. dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα