Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Facebookική αντιπαράθεση Κατσίβελα – Τσούλου για βία στις γυναίκες και… οίκο ανοχής στο Δήμος Τριφυλίας!

«Στην εποχή των social media ο Δήμος Τριφυλίας κινείται σε ρυθμούς ιντερνετικούς και, πλέον, η προβολή, η εν γένει πολιτική, τα προβλήματα, οι αιχμές, οι μομφές, οι βολές, ακόμα και αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Τριφυλίας γίνονται με αναρτήσεις και σχόλια». […] Ο κ. Κατσίβελας έχει στο facebook τρία προσωπικά προφίλ και μία σελίδα, ενώ σελίδα διαθέτει και ο Δήμος Τριφυλίας την οποία διαχειρίζεται ο ίδιος ο δήμαρχος και το γραφείο του δημάρχου», γράφαμε στο «Θ» στο φύλλο του Δεκαπενταύγουστου και σχεδόν μέρα παρά μέρα όλο και κάτι «ανεβαίνει».
Το τελευταίο «επεισόδιο» σημειώθηκε το Σάββατο με το δήμαρχο Τριφυλίας να αφήνει αιχμές για τις δύο δημοτικούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (Ρ.Α.ΚΙ.) Δήμου Τριφυλίας και τη δημοτική σύμβουλο Αλεξάνδρα Τσούλου να «απαντά».
Στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 1.33 μ.μ. ο κ. Κατσίβελας ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ένα βίντεο της Ν.Δ. για τη βία κατά των γυναικών γράφοντας: «Ο Δήμος Τριφυλίας αρνείται τη βία σε όποιον κι αν εξασκείται και οι κοινωνικές δομές του θα συμπαρίστανται διαρκώς σε τυχόντα θύματα βίας, αλλά κυρίως η κοινωνία μας πρέπει να αποτελέσει φραγμό αποτροπής της. Τώρα το ότι οι κυρίες του ΡΑΚΙ (δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τριφυλίας) είναι υπέρ της δημιουργίας οίκου ανοχής είναι μια λεπτομέρεια».Στις 7:58 μ.μ. ήρθε η απάντηση από την Αλεξάνδρα Τσούλου, βάζοντας φωτογραφία από την ανάρτηση του κ. Κατσίβελα και γράφοντας στο δικό της προφίλ στο facebook: «Ο κύριος δήμαρχος δεν παύει να με εκπλήσσει! Με ενημέρωσαν πως σήμερα γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (που κατά τ’ άλλα ιδιαιτέρως αισιόδοξο και θετικό το βρίσκω) και βρήκε την ευκαιρία να μεμφθεί τις “κυρίες της Ρ.Α.ΚΙ”. Άλλο και τούτο!
Για να λέμε τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, προσωπική η αιχμή που άφησε όσο και να επιθυμεί να τη λειάνει γενικεύοντας. Για τον απλούστατο λόγο πως ήμουν η μόνη γυναίκα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που ψήφισα υπέρ της αίτησης χορήγησης αδείας λειτουργίας οίκου ανοχής στην περιοχή. Άλλωστε, η σκέψη και μόνο της πτώσης σε τέτοια “αθώα” λαθάκια τον αδικεί.
Είναι αστείο εν έτει 2017 να χρειάζεται να υπερασπιστώ τη θέση μου, πόσω μάλλον σε ένα γιατρό, και να δηλώσω κατηγορηματικά πως μέχρι και σήμερα παραμένω σταθερά υπέρ της λειτουργίας των νόμιμων οίκων ανοχής. Διότι η πορνεία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει διαχρονικά στην ανθρωπότητα. Διότι είναι δείγμα υποκρισίας να λέω πως υπερασπίζομαι τα γυναικεία δικαιώματα και ταυτόχρονα να υπηρετώ ηθικοπλαστικά αξιώματα του τύπου “καμία γυναίκα δε θα έκανε έρωτα επί πληρωμή” καθώς κάτι τέτοιο είναι ανήθικο. Και δικαίως θα μου πείτε, trafficking δεν υπάρχει; Ασφαλέστατα και υπάρχει. Να διώκεται, λοιπόν, αυστηρά. Ο τρόπος να παταχθεί όμως, κατά τη γνώμη (ευτυχώς) και άλλων, είναι η υποστήριξη της νόμιμης πορνείας και η ένταξή της σε νομοθετικό πλαίσιο. Η γυναίκα που εργάζεται νόμιμα σε ένα “σπίτι” πλέον, καταγεγραμμένη από το κράτος, είναι υποχρεωμένη να περνά από τις αυστηρότατες ιατρικές εξετάσεις που προβλέπει ο νόμος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Δύναται να είναι ασφαλής, τόσο αυτή όσο και οι πελάτες της. Αντίθετα, όπου κάθε μορφή πορνείας είναι παράνομη, η ιερόδουλη είναι έρμαιο του κάθε σωματέμπορου και ευάλωτη σε AIDS, ηπατίτιδες και πλήθος νοσημάτων, διατρέχοντας τεράστιο κίνδυνο τόσο η ίδια όσο και η δημόσια υγεία. Φαίνεται ορισμένοι ξέχασαν γρήγορα τα “βαγόνια της ντροπής” της Κυπαρισσίας και τα καντούνια των Φιλιατρών και περιχώρων ή μήπως κλείνουν ακόμη τα μάτια; Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων “υπηρετείται” ως στάση ζωής, δείγμα λόγου και αποφάσεων». 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Πηγή: Το θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα