Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας οι 41 μετανάστες - Οι μισοί έχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής (βίντεο)

Στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας οι 41 μετανάστες - Οι μισοί έχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής (βίντεο)Σε χώρο του Δήμου Τριφυλίας στις Εργατικές Κατοικίες της Κυπαρισσίας μεταφέρθηκαν ήδη οι 41 μετανάστες, που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν νωρίτερα ανοιχτά της Μεσσηνίας.
Το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε περίπου 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών των Φιλιατρών και με τη βοήθεια αλιευτικού ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Από την καταγραφή προέκυψε, ότι και οι 41 είναι Πακιστανοί, όλοι άνδρες, εκ των οποίων 3 άτομα δεν έχουν ακόμα ενηλικιωθεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι περίπου οι μισοί έχουν στην κατοχή τους νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Για τα άτομα αυτά τις επόμενες ώρες ενδέχεται να δοθεί εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. 
Προορισμός τους ήταν η Ιταλία, ενώ όπως φαίνεται έως τώρα από την έρευνα έχουν φθάσει μεμονωμένα με λεωφορείο και άλλα μέσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό από τις ακτές της Μεσσηνίας να επιβιβάζονταν σε σκάφος και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, όπως και έγινε. 
Υπενθυμίζουμε, ότι τα ξημερώματα κάποιος εξ αυτών κάλεσε στον Ευρωπαϊκό Αριθμό 112 και ζήτησε βοήθεια και έτσι υπήρξε κινητοποίηση Αρχών και ιδιωτών.                                                                   πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα