Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Επιτέλους κατασκευάζεται ράμπα ΑμεΑ στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων

Τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του τεράστιου προβλήματος με την πρόσβαση μαθήτριας στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλη ράμπα, χθες ξεκίνησε επιτέλους η κατασκευή της.
Για σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου η Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος, παρότι ήταν επισήμως ενήμερη από τον Ιανουάριο του 2017, αλλά και από το έτος 2016, από τη διεύθυνση του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και τους γονείς της μαθήτριας.
Η ράμπα ξεκίνησε να κατασκευάζεται χθες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της δημοτικής οδοποιίας Γαργαλιάνων! Κι όμως, η σύμβαση για το εν λόγω έργο έχει υπογραφεί εδώ και καιρό, όπως εδώ και καιρό έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος εκτελώντας σχετικές εργασίες. Ωστόσο, όπως λένε στους Γαργαλιάνους, αντί πρώτα να γίνει η ράμπα στο Γυμνάσιο, πέρασαν κάποιες εβδομάδες για να ξεκινήσει η κατασκευή της και αφού είχε αντιδράσει σφοδρά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Διονύσης Κωνσταντόπουλος, διαμηνύοντας στη Δημοτική Αρχή ότι εάν άμεσα δεν κατασκευαστεί, θα την φτιάξει από μόνος του ο Σύλλογος!
Μετά τη ράμπα, ας υπάρξει ενδιαφέρον και για τα κτηριακά προβλήματα, καθώς έχει αποκολληθεί τοίχος σε τάξη και πέφτουν σοβάδες, και ας γίνει έλεγχος και μελέτη για τη στατική επάρκεια και αντισεισμική θωράκιση του Γυμνασίου.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
πηγη: το θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα