Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Καλαμάτας: “Δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες”

Δήμος Καλαμάτας: “Δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες”Για τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί από τις περσινές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με αφορμή την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων.
Αρχικά, ο δήμος ενημερώνει για τα επιδόματα (έκτακτης βοήθειας και αντικατάστασης οικοσκευών) που δόθηκαν και πότε. Γι’ αυτά που εκκρεμούν, παρατηρεί: α) Αποκατάσταση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων: Μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί κανένα ποσόν για αποκατάσταση (επισκευή) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Δεν υπάρχει ενάριθμο έργο στο ΠΔΕ. (Το θέμα χειρίζεται τοπικά ο ΤΑΣ Νομού Μεσσηνίας).
β) Για την αποκατάσταση εξοπλισμού επιχειρήσεων: Δεν έχει υπάρξει χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για αποκατάσταση του εξοπλισμού τους μέχρι σήμερα. (Το θέμα τοπικά χειρίζεται η ΠΕ Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου).

γ) Για αποζημιώσεις αγροτών: Οι αγρότες έχουν λάβει αποζημιώσεις για την ηρτημένη παραγωγή (γίνεται
συμψηφισμός με τις οφειλές). Για τις πάγιες εγκαταστάσεις και το φυτικό κεφάλαιο δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, διότι αυτά αντιστοιχούν σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ και παίρνει μεγάλο διάστημα (ενδεικτικά: μια τριετία) για να δοθούν τέτοιες αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, “συμπερασματικά, πέρα από τη σχετικά γρήγορη αποζημίωση για την κάλυψη των πρώτων - βασικών αναγκών των πλημμυροπαθών, δεν έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα αποζημιώσεις για τις μείζονες συνέπειες στους τομείς επαγγελματικό και αγροτικό”. Πηγη: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα