Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Σημαντικό προβάδισμα Γεννηματά...

Οι ψήφοι σε Γεννηματά, Ανδρουλάκη, αλλά και στους κ. Μανιάτη και Ραγκούση, δείχνει ότι οι εκλογείς ψήφισαν με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για την "επανεκκίνηση" της Κεντροαριστεράς
Πρώτη η Γεννηματά - Δεύτερος ο Ανδρουλάκης
Πρώτη με σημαντική διαφορά αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς, αναδεικνυόμενη ως το μεγάλο φαβορί για το δεύτερο γύρο, την επομένη Κυριακή, που θα αναμετρηθεί με τον Νικό Ανδρουλάκη που έρχεται δεύτερος. Με το "πέρασμά του" στο δεύτερο γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμάται ότι βάζει πολιτική υποθήκη για το μέλλον.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία υπερέβη τις εκτιμήσεις του κεντροαριστερού χώρου, φτάνοντας τους 210.264 πολίτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι ψήφοι σε Γεννηματά, Ανδρουλάκη, αλλά και στους κ. Μανιάτη και Ραγκούση, δείχνει ότι οι εκλογείς ψήφισαν με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για την "επανεκκίνηση" της Κεντροαριστεράς. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο η κ. Γεννηματά και ο κ. Ανδρουλάκης συγκέντρωσαν χονδρικά το 68% των ψήφων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με το Νίκο Αλιβιζάτο.



Στη συμμετοχή του κόσμου και το μήνυμα που στέλνει συνολικά στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην ενότητα της επόμενης ημέρας στην Κεντροαριστερά, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά.
Για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο αίτημα της πλειονότητας του κόσμου για αλλαγή πορείας.
Η διαδικασία καταμέτρησης σταμάτησε με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, καθώς όπως εξηγούσαν οι εθελοντές των εφορευτικών επιτροπών ενώ έστειλαν τα στοιχεία, το κεντρικό σύστημα διάβαζε αποκλίσεις που είχαν αποσταλεί από το 20% των εκλογικών τμημάτων και έτσι δεν μπορούσε να προχωρήσει η καταχώρηση - καταμέτρηση.
Στο μεταξύ οι εθελοντές χειριστές των τάμπλετ είχαν αποχωρήσει από τα εκλογικά τμήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η διαδικασία διασταύρωσης να προχωρήσει για ολοκληρωθεί και η ενημέρωση των αποτελεσμάτων.
Παρότι ήταν τελικά περισσότερο από διακριτές οι διάφορες μεταξύ των υποψηφίων τελικά δεν υπήρξε τελικό αποτέλεσμα στις 11 το βράδυ, ούτε καν στη 1 το πρωί.
Μέχρι εκείνη την ώρα, η οθόνη έδινε ενσωμάτωση στο 85% των ψηφισάντων 179.000 πολιτών:
-Φώφη Γεννηματά 42,25%
- Νίκος Ανδρουλάκης 24,98%
- Γιώργος Καμίνης 13,56%
- Σταύρος Θεοδωράκης 9,97%
- Γιάννης Μανιάτης 4,45%
- Γιάννης Ραγκούσης 2,4 %
Ο κ. Αλιβιζάτος ωστόσο έδινε επίσημα καταχώρηση στο 80% των ψηφισάντων:
- Φώφη Γεννηματά 42,7%
- Νίκος Ανδρουλάκης 25,4%
- Γιώργος Καμίνης 13,5%
- Σταύρος Θεοδωράκης 9,5%
- Γιάννης Μανιάτης 4,2%
- Γιάννης Ραγκούσης 2,4%


Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα