Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Για πλαστογραφία και απάτη κατηγορεί γιατρός την πρώην σύντροφό του

Σοβαρές κατηγορίες για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, απάτη κατ’ επάγγελμα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων για προσπόριση προσωπικού οφέλους αντιμετωπίζει μια πρώην τραπεζική υπάλληλος από το πρώην έτερό της ήμισυ, ο οποίος πλέον είναι μηνυτής της, κατηγορώντας την ότι ζημίωσε αυτόν και την οικογένειά του κατά 148.742 ευρώ!
Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, όμως μετά την κατάθεση του μηνυτή με πρόταση της εισαγγελέως, που έκανε δεκτό και αίτημα της υπεράσπισης, αναβλήθηκε, προκειμένου να ζητηθούν οι αναλυτικές κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και το αν διενεργήθηκε σχετική

έρευνα από την τράπεζα και ποιο ήταν το αποτέλεσμα.
Αρνείται
Με την έναρξη της διαδικασίας η δικηγόρος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Ιφιγένεια Γάκη, δήλωσε πως υπάρχει πλήρης άρνηση κατηγοριών, καθώς κανένα ποσό δεν κατέληξε στην κατοχή της και τα χρήματα των συναλλαγών ή των δανείων βρίσκονταν σε λογαριασμούς του μηνυτή. Μάλιστα, είπε ότι μεταξύ του μηνυτή γιατρού και της τραπεζικής υπαλλήλου υπήρχε συμφωνία γάμου και ό,τι ενέργειες είχαν γίνει, ήταν προς όφελός του.
Από την πλευρά της, καταθέτοντας η Πολιτική Αγωγή τους δικούς της ισχυρισμούς υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη άνοιξε λογαριασμούς χαρτοφυλακίου σε έξι άτομα της οικογενείας του γιατρού, για προεγγραφή αγοράς μετοχών, με σκοπό να αποκομίσει όφελος από τις αγοραπωλησίες τους. Επίσης, ότι εξέδωσε τρία δάνεια και πιστωτικές κάρτες χωρίς να υπάρχει συναίνεση του γιατρού.
Στην κατάθεσή του ο μηνυτής γιατρός είπε ότι το Δεκέμβριο του 2006 επισκεπτόταν την τράπεζα, καθώς είχε λογαριασμό, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 βγήκε ραντεβού για πρώτη φορά με την κατηγορούμενη που εργαζόταν εκεί και σύναψαν σχέση. Αρνήθηκε ότι είχαν σκοπό να παντρευτούν, ενώ η σχέση του διήρκεσε έως τον Ιούνιο.
Μετοχές
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, είχε ένα λογαριασμό ύψους 12.500 ευρώ και μετέφερε άλλο ένα ποσό ύψους 12.000, ενώ υπέγραψε στην τράπεζα σύμβαση χαρτοφυλακίου για αγορά μετοχών. Κατέθεσε, δε, πως όταν ρωτούσε την κατηγορουμένη πώς πάνε οι μετοχές, του έλεγε πως οι αποδόσεις πάνε πολύ καλά και το χαρτοφυλάκιο έχει ισχυρή δυναμική. Μετά, όπως ανέφερε, ανακάλυψε ότι γίνονταν πολλές αγοραπωλησίες για τις οποίες ποτέ δεν είχε λάβει ενημερώσεις, ενώ στο τέλος η αξία του χαρτοφυλακίου ήταν περίπου 400 ευρώ.
Συνέχισε λέγοντας ότι τον Ιούλιο ζήτησε ρευστοποίηση κι ενώ ήδη είχε διακοπεί η σχέση τους, αλλά διατηρούσαν φιλικές επαφές. Τότε, του κατέθεσε στο λογαριασμό 70.000 ευρώ κι αυτός θεώρησε ότι το χαρτοφυλάκιο είχε δυναμική.
Κάποια στιγμή, όμως, που απουσίαζε μαζί της στο εξωτερικό, ο πατέρας του ιατρού ανακάλυψε πηγαίνοντας στην τράπεζα ότι από το λογαριασμό του απουσίαζαν 52.000 ευρώ. Επιστρέφοντας, δε, από το εξωτερικό, σημείωσε πως άρχισε να τον ενοχλεί η τράπεζα ότι έχει καθυστερήσει τις δόσεις δανείου. Αυτός αρχικά νόμιζε ότι είχε γίνει λάθος, καθώς δεν είχε πάρει δάνειο, αλλά όταν πήγε στην τράπεζα, διαπίστωσε ότι είχαν παρθεί δάνεια στο όνομά του ύψους περίπου 30.000 ευρώ. Επίσης, είχαν εκδοθεί δύο πιστωτικές κάρτες, από τις οποίες είχε γίνει ανάληψη μετρητών συνολικού ποσού 9.000 ευρώ. Επιπλέον, ότι υπήρχε κοινός λογαριασμός με την κατηγορουμένη, τον οποίο δε γνώριζε.
Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι τα 70.000 ευρώ που είχε καταθέσει στο λογαριασμό ήταν: τα 50.000 ευρώ μεταφορά από το λογαριασμό του πατέρα του και τα 20.000 ευρώ από δάνειο.
Τέλος, ανέφερε ότι έχει καταθέσει αγωγή και στην τράπεζα, η οποία αναβλήθηκε για να εκδικασθεί μετά την ολοκλήρωση του ποινικού μέρους της υπόθεσης.
Η κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων δε συνεχίσθηκε, καθώς έγινε δεκτή από το δικαστήριο η πρόταση της εισαγγελέως για αναβολή εκδίκασης μέχρι να προσκομισθούν τα στοιχεία από την τράπεζα. Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα