Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΑΑΔΕ: Δημοπρασία αυτοκινήτων στην Καλαμάτα με τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ!


Στο «σφυρί» Mercedes-Benz από 50 ευρώ αλλά και… Maserati Ghibli! – Δύο δημοπρασίες αυτοκινήτων έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ για τον Ιούλιο σε Καλαμάτα και Ηγουμενίτσα.
Στη Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία οχημάτων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού – ΔΔΔΥ (πρώην ΟΔΔΥ) – Αυτοκίνητα από 100 ευρώ στην Καλαμάτα και από 160 ευρώ στη Λάρισα. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 10:00 π.μ. στο ισόγειο του Τελωνείου Καλαμάτας, στην Πλατεία Τελωνείου Καλαμάτας, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν α) μεμονωμένα οχήματα για κυκλοφορία, β) δίκυκλα για κυκλοφορία, γ)σε ομαδική εκποίηση για Ο.Σ.Κ.Ζ. (οχήματα τέλους κύκλου ζωής), δ) δίκυκλα για διάλυση και ε) λεωφορείο για διάλυση.
Τα παρακάτω οχήματα ( ως συνημμένες καταστάσεις ) προέρχονται από τα αζήτητα του Τελωνείου, κατασχεμένα και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία κ.λ.π., με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη. O τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων είναι το Τελωνείο Καλαμάτας.



Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα της δημοπρασίας ξεκινούν από τα 50 ευρώ και αγγίζουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.
Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 01/07/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στο ισόγειο του Τελωνείου Καλαμάτας, πλατεία Τελωνείου Καλαμάτας, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν α) μεμονωμένα οχήματα για κυκλοφορία, β) δίκυκλα για κυκλοφορίας, γ) σε ομαδική εκποίηση για ΟΤΚΖ, δ) δίκυκλα για διάλυση και ε) λεωφορείο για διάλυση τα οποία προέρχονται προέρχονται από τα αζήτητα του Τελωνείου, κατασχεμένα και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία, κ.λπ. με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στη διακήρυξη. Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων είναι το Τελωνείο Καλαμάτας. Στις τιμές εκποίησης συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών ΦΠΑ».
Για τα προς κυκλοφορία οχήματα η εγγύηση είναι 300 ευρώ οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον. Για τα προς κυκλοφορία μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα η εγγύηση είναι 100 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν κατά 20 ευρώ. Για τα ΟΤΚΖ η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Για τις μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα για διάλυση η εγγύηση συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Οι προσφορές για τα παραπάνω για να γίνουν δεκτές να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης και η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.



Αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή). Το υπόλοιπο 80% της τιμής πλειοδοσίας διακανονίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 30 συνεχείς ημέρες από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας είτε σε μετρητά είτε σε δόσεις.
Ο πλειοδότης εφόσον το επιθυμεί μπορεί να διακανονίσει το υπόλοιπο με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωση σε ποσοστό 30% στο σύνολο (100%) της τιμής πλειοδοσίας. Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων προς εκποίηση ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φτάνουν έως τις 4.000 ευρώ.
Τα φθηνότερα αυτοκίνητα της λίστας του τελωνείου Καλαμάτας είναι τρία Seat Cordoba με τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ έκαστο και έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002.
Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά κοστίζουν από περίπου 2.000 ευρώ.
Αν κάποιος θέλει ένα φθηνό αλλά σχετικά καινούριο αυτοκίνητο τότε το Citroen C3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2011 θα τους δελεάσει με τιμή εκκίνησης μόλις 900 ευρώ. Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 5.500 ευρώ.
Για τους λάτρεις των Mercedes-Benz υπάρχουν στη λίστα της δημοπρασίας αρκετά αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και μία E220 diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ.
Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοστίζουν πάνω από 10.000 ευρώ.
Πάντως το ακριβότερο αυτοκίνητο της λίστα με τα οχήματα προς εκποίηση αφορά σε ένα Land Rover με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1984 και τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ. Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 9.500 ευρώ!
Με λίγα μετρητά, τύχη και προσοχή μπορείς να αποκτήσεις το επόμενο αυτοκίνητό σου!
Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα των αυτοκινήτων που εκποιούνται στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα