Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Σφοδρή σύγκρουση Λεβεντάκη με Τατούλη για έργα στην Τριφυλία


«Οι εποχές που ο λαός της Τριφυλίας δεχόταν ψεύτικες υποσχέσεις, ανύπαρκτες μελέτες και χρηματοδοτήσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί» απαντά ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης σε υψηλούς τόνους στον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Μάλιστα σημειώνει ότι είναι πολιτικά απαράδεκτο να διεκδικεί την πατρότητα των έργων. Από την άλλη επαινεί τον νυν περιφερειάρχη λέγοντας πως για πρώτη φορά η Τριφυλία έχει έναν άνθρωπο που σκύβει στα προβλήματά της σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Και κλείνει τονίζοντας: «Υπάρχουν δυο άνθρωποι, ο κ. Νίκας και ο δήμαρχος Τριφυλίας, που αντιπαρέρχονται τις ψευδολογίες και στοχεύουν από κοινού στο μέλλον της όμορφης Τριφυλίας».
Αναλυτικά σε ανακοίνωση του με την οποία απαντά στον κ. Τατούλη ο δήμαρχος αναφέρει:
«Πρόσφατα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης είδαμε τον πρώην περιφερειάρχη κ. Τατούλη μαζί με συνεργάτες του εκλεγμένους και μη να φωτογραφίζονται σε έργα της Τριφυλίας τα οποία λίμναζαν ανεκτέλεστα επί της δικής τους θητείας και άρχισαν να υλοποιούνται από τον περιφερειάρχη κ. Νίκα σε συνεργασία με την δημοτική αρχή Τριφυλίας. Η συνεργασία του κ. Νίκα με τον κ. Λεβεντάκη είναι άριστη και έχει ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη της Τριφυλίας.
Κύριε Τατούλη ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
1) Έργα Χριστιανούπολης. Μου προκαλεί έκπληξη ότι ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης ενώ γνωρίζει τον αγώνα για την ανάδειξη της μελέτης και την άρνηση κάποιων να την δώσουν επικαλούμενοι πνευματικά δικαιώματα, δεν ανέφερε τον αγώνα που έκανε ο κ. Νίκας και την προσπάθεια του δημάρχου ώστε το έργο να μπει στην τελική φάση υλοποίησης. Κύριε πρόεδρε μας λυπεί η σιωπή σας. Πρέπει να ξέρετε ότι στην πολιτική δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες.
2) Το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, ένα έργο πνοής για τους αλιείς, γιατί στην διάρκεια θητείας σας δεν υλοποιήθηκε; Κύριε Τατούλη το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου εκτελείται από την παρούσα περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα σε άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Τριφυλίας.
3) Το λιμάνι Κυπαρισσίας για τον κ. Νίκα αποτελεί στοίχημα και προσωπικό στόχο. Οι δημότες της περιοχής και ο δήμαρχος της Τριφυλίας είναι σε θέση να γνωρίζουν το ενδιαφέρον του κ. Νίκα για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.
4) Η αναστήλωση του Κάστρου της Κυπαρισσίας έχει την αμέριστη στήριξη του κ. Νίκα.
Κύριε Τατούλη, έχετε κάθε δικαίωμα να φωτογραφίζεσθε στα έργα που εκτελούνται και θα εκτελεσθούν στην εγκαταλελειμμένη από εσάς Τριφυλία. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προσβάλετε την νοημοσύνη του κόσμου παρουσιάζοντας τα έργα σαν έργα δικά σας.
Τα έργα της Μαραθόπολης ξεκίνησαν και εκτελούνται από τον περιφερειάρχη κ. Νίκα. Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαράθου αν και γνωρίζει τις προσπάθειες σιώπησε για δικούς του λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν.
Το έργο της Χριστιανούπολης βγήκε στην επιφάνεια ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια του κ. Νίκα και του δημάρχου κ. Λεβεντάκη. Και επιπλέον ο κ. Νίκας χρηματοδότησε με 330.000 ευρώ την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν.
Η αναστήλωση του Κάστρου της Κυπαρισσίας είχε απενταχθεί σαν έργο και η συνεργασία του κ. Νίκα με τον δήμαρχο έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.
Κύριε Τατούλη, αφού τα έργα ήταν δικά σας γιατί δεν τα ξεκινήσατε προεκλογικά να το έχετε και πολιτικό όφελος; Όλοι οι διαγωνισμοί έγιναν επί των ημερών μας. Υποδείξτε μας ένα έργο στην Τριφυλία επί των ημερών σας!
Κύριε Τατούλη, είναι πολιτικά απαράδεκτο όταν η Τριφυλία είναι ένα εργοτάξιο αναπτυξιακών έργων, να μηδενίζετε αυτή την προσπάθεια επικαλούμενος την πατρότητα των έργων. Οι εποχές που ο λαός της Τριφυλίας δεχόταν ψεύτικες υποσχέσεις, ανύπαρκτες μελέτες και χρηματοδοτήσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι κάτοικοι της Μάλης γνωρίζουν ποιος ενδιαφέρεται και εκτελεί έργα και δεν πουλάει ακοστολόγητα υποσχέσεις όπως έκαναν οι προγενέστεροι.
Για πρώτη φορά η Τριφυλία έχει έναν άνθρωπο που σκύβει στα προβλήματά της και σε στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή προγραμματίζουν και εκτελούν έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της. Υπάρχουν δυο άνθρωποι, ο κ. Νίκας και ο δήμαρχος Τριφυλίας, που αντιπαρέρχονται τις ψευδολογίες και στοχεύουν από κοινού στο μέλλον της όμορφης Τριφυλίας».
“Γιουσουφάκι” του κ. Νίκα!»
Η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη απάντησε άμεσα στον δήμαρχο Τριφυλίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τα όσα αναφέρετε σε δελτίο Τύπου, στο οποίο εξαπολύετε επίθεση εναντίον του πρ. περιφερειάρχη και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καθώς και των συνεργατών του, είναι απολύτως ψευδή και δεν κατανοούμε σε τι ακριβώς αποσκοπούν.
Το έργο της περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη για την Τριφυλία το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες. Ως περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με την πρ. δημοτική αρχή υλοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομών, θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Τριφυλίας.
Όλα αυτά φυσικά συνέβαιναν, όταν εσείς ως μόνιμος κάτοικος των Αθηνών ήσασταν απλά… επισκέπτης στην περιοχή.
Σας ρωτάμε λοιπόν: Ποιος ο λόγος της παρέμβασής σας; Γιατί ενοχληθήκατε από την παρουσία του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του σε επισκέψεις που έγιναν για την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων της προηγούμενης περιφερειακής αρχής;
Γιατί ενώ δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στο όνομά σας, νιώσατε την ανάγκη για την έκδοση αυτής της υβριστικής και συκοφαντικής ανακοίνωσης;
Κύριε Λεβεντάκη, είναι ντροπή για έναν δήμαρχο να κουνάει το δάχτυλο στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εσάς τα έργα του τόπου τους και αγωνιούν για τη συνέχισή τους. Ως δήμαρχος έχετε την υποχρέωση και το καθήκον να διατηρείτε ψηλά το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε και όχι να λειτουργείτε ως “γιουσουφάκι” του κ. Νίκα!».  Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα