Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Κλειστό για άγνωστο χρονικό διάστημα το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης


Επικυρώθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Μεσσηνίας για απομάκρυνση όλων των σκαφών που βρίσκονται στο Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης και μετακίνηση και πρόσδεσή τους στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, λόγω έναρξης του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθούπολης».
Το περίεργο, βέβαια, είναι πως ούτε η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής ούτε και η απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρουν ισχύ της εν λόγω απόφασης. Το έργο έχει περίοδο εκτέλεσης περίπου 2 χρόνια και, καθώς φαίνεται, τουλάχιστον τόση θα είναι η περίοδος που το καταφύγιο στη Μαραθούπολη θα μείνει κλειστό επίσημα για αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής, αν φυσικά ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.
Απομάκρυνση σκαφών
Στις αρχές Ιουνίου υπήρξε αναστάτωση στην περιοχή, καθώς οι ιδιοκτήτες σκαφών ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να τα απομακρύνουν, διότι έφταναν τα μηχανήματα που θα ξεκινούσαν τις εργασίες στη λεκάνη του λιμανιού.
Σημειώθηκαν αντιδράσεις από αλιείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, όμως δε βρέθηκε ενδιάμεση λύση, όπως αρχικά τους είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι φορείς.
Έτσι, η Λιμενική Επιτροπή ανταποκρίθηκε με απόφασή της στο αίτημα της αναδόχου εταιρείας για «άμεση απομάκρυνση σκαφών και επισκεπτών για την κατασκευή του έργου». Μάλιστα, η εταιρεία επισήμανε ότι «ο κίνδυνος για όσους δεν εργάζονται για το έργο και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση είναι μεγάλος, καθώς και για τα εγκαταλελειμμένα σκάφη ή ρεμέντζα».
Κάποιοι έφυγαν, κάποιοι όχι
Η Λιμενική Επιτροπή εξέδωσε απόφαση για άμεση απομάκρυνση όλων των σκαφών που βρίσκονται στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Μαραθούπολης και μετακίνηση και πρόσδεσή τους στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, σε καμία απόφαση δεν έχει διασαφηνιστεί για πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστό το αλιευτικό καταφύγιο.
Επίσης, σε όλους έχουν επιδοθεί χαρτιά για απομάκρυνση των σκαφών τους, όμως, όπως πληροφορούμαστε, αρκετά βρίσκονται ακόμα εντός του καταφυγίου με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει από τα ογκώδη μηχανήματα.  B.B. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα