Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Με ένα κλικ θα εκδίδεται στο εξής και το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας


Απλουστεύεται και διευκολύνεται η διαδικασία έκδοσης του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας, με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν το σύνολο της διαδικασίας ψηφιακά, μέσω του gov.gr, αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ η υπηρεσία επεκτείνεται στο σύνολο των Πρωτοδικείων της χώρας.
Πρόκειται για μια δράση που συμβάλλει σημαντικά, τόσο στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων, όσο και στην μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις. Παράλληλα, απαλλάσσει από διοικητικό φόρτο τα ΚΕΠ, καθώς συνεπάγεται την κατάργηση των διαδικασιών που αφορούν στην έκδοση των μέχρι τώρα επιμέρους δικαστικών πιστοποιητικών φερεγγυότητας.
Υπενθυμίζεται, ότι το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας θεσπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και ενοποιεί σε ένα τα μέχρι πρότινος 25 δικαστικά πιστοποιητικά σχετικά με επιμέρους ζητήματα φερεγγυότητας μιας επιχείρησης. Υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν συμφωνήσει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για την απλούστευση διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.
Η δράση βασίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του γενικού γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή και του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα