Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Έρχεται το βιβλιάριο υγείας στο κινητό


Τη δημιουργία του ψηφιακού φακέλου ασθενούς εξαγγέλλει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" αναφέρει ότι "το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε το επόμενο βήμα και χτίζοντας πάνω στα συστήματα που ήδη έχουμε να αποκτήσουμε έναν πλήρη Ψηφιακό Φάκελο Ασθενούς". Όπως λέει ο κ. Πιερρακάκης, "αυτό θα δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλες θετικές συνεπαγωγές στο Σύστημα Υγείας, αλλά και ευρύτερα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό. Φυσικά, δεν θα περιμένουμε την πλήρη ολοκλήρωση του φακέλου. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τώρα".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "σε αυτό το πλαίσιο, τα δεδομένα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τα οποία είναι πλούσια και σημαντικά - περιλαμβάνουν ιατρικές συνταγές και παραπεμπτικά εξετάσεων- θα εμπλουτιστούν κατ' αρχήν από τις ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις, όπως εκείνες για παράδειγμα που χρησιμοποιούμε για ένα γυμναστήριο, οι οποίες θα ενταχθούν κι αυτές στο σύστημα".
Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, "το ζητούμενο για εμάς, για το χτίσιμο του ιατρικού φακέλου, είναι ένα παραπάνω: τα δεδομένα αυτά να μην βρίσκονται μόνο στα χέρια των γιατρών, αλλά και στα χέρια των πολιτών που τους αφορούν - δηλ. ο καθένας από εμάς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που τον αφορούν, να έχει την ιδιοκτησία, εντέλει, των δεδομένων του. Ετοιμάζουμε γι' αυτό μια εφαρμογή που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό θα αποτελέσει το πρόπλασμα του Ιατρικού Φακέλου και θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τα στοιχεία των διαγνωστικών κέντρων, καθώς και με εκείνα που βρίσκονται στα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων, όπως αυτά θα αναβαθμιστούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα