Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Βγήκε η απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας


Στην οικογένεια της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
Η γονική μέριμνα της Λυδίας αφαιρείται προσωρινά από τον πατέρα της και κατ΄ ομολογίαν δολοφόνο της μητέρας της Καρολάιν και η επιμέλεια της ανατέθηκε προσωρινά στην οικογένεια του θύματος. Αυτό αποφάσισε σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας, έχοντας ως γνώμονα της ομαλή σωματική και ψυχική διάπλαση του παιδιού.
Η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, βάσει της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό 5 ημέρες τον μήνα, 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στην Αλόννησο και μόνο.
Έτσι, αποφασίστηκε να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στην ενός έτους Λυδία.
Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης εντός 30 ημερών, ενώ και η εισαγγελική Αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο το οποίο, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.
Η Εισαγγελία Ανηλίκων ,έκανε δεκτή την αίτηση της μητέρας της Καρολάιν για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας, η οποία, σύμφωνα με τις εκθέσεις της κοινωνικής λειτουργού, «παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας».
Είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, μετά τη δολοφονία της μητέρας της και την προφυλάκιση του πατέρα της, από τις γιαγιάδες και τους παππούδες της με τη μητέρα της Καρολάιν να ζητά την αποκλειστική επιμέλειά της και τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να ζητούν από κοινού επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας και εναλλασσόμενη κατοικία. Δηλαδή, να μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.
Πριν λίγες ημέρες, την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν διεκδικούσε η οικογένειά της, σύμφωνα με τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη. Ο ίδιος, εκπροσωπώντας την οικογένεια της 20χρονης Καρολάιν, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τόνισε πως το περιβάλλον του θύματος είναι απολύτως κατάλληλο για να μεγαλώσει την ενός έτους Λυδία.
Ο δικηγόρος είπε συγκεκριμένα μία κουβέντα της μητέρας της Καρολάιν σχετικά με την ανατροφή της μικρής Λυδίας: «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα». Αυτή είναι η δήλωση της γιαγιάς της μικρής Λυδίας, για την οποία αναμένεται άμεσα η απόφαση για την επιμέλειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα