Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Αποτελέσματα πανελληνίων 2021: Άνοδος στις βάσεις, αγωνία για την ελάχιστη βάση εισαγωγής


Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις δείχνουν άνοδο σε τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Τα αποτελέσματα των πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίτερα

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και πλέον οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα ειδικά μαθήματα.
Η διαδικασία διόρθωσης γραπτών έχει ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο των βάσεων.
Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
Το Υπουργείο Παιδείας τρέχει μαραθώνιο προκειμένου να διορθωθούν τα γραπτά, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ώστε να λάβει αφενός τέλος η αγωνία των μαθητών και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθορισμού της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
Η βαθμολόγηση των γραπτών φαίνεται να προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι υπολογίζονταν πριν λίγες μέρες καθώς τα γραπτά είναι φέτος λιγότερα από πέρσι.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα τελικά αναμένεται φέτος η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις 10 Ιουλίου που ανακοινώθηκαν πέρσι με επικρατέστερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 5 με Τρίτη 6 Ιουλίου. Η βαθμολογία των ειδικών μαθημάτων, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί πριν τη Τετάρτη 14 Ιουλίου.
Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψηφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Ενημέρωση βαθμολογίας των υποψηφίων με sms
Οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών, θα ενημερωθούν από το υπουργείο Παιδείας με γραπτό μήνυμα sms για την βαθμολογία τους αλλά και για το τμήμα ή την σχολή την οποία πέτυχαν και θα εισαχθούν.
Λίγες ημέρες μετά την ενημέρωση με sms, θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα. Εν συνεχεία οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους που για πρώτη χρονιά φέτος θα είναι διπλό. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν ΑΕΙ και τμήματα Δημοσίων ΙΕΚ.
Εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021
Τα θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές ευκολότερα και βατά, σε σχέση με την περσινή χρονιά, δεδομένο το οποίο να οδηγήσει σε καλύτερές επιδόσεις στις διάφορες κλίμακες των βαθμολογιών και κατά συνέπεια σε άνοδο των βάσεων.
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, όπως όλα δείχνουν θα έχουμε σαφή άνοδο των βαθμολογιών σε όλες τις κλίμακες με ελάχιστη βάση εισαγωγής να διαμορφώνεται σε συγκεκριμένα τμήματα άνω των 10.000 μορίων. Αυτό φυσικά θα καταγραφεί και στις περιζήτητες σχολές, νομικές, ψυχολογίας, παιδαγωγικά.
Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Επιστημών: Στα Μαθηματικά, όπως προαναφέρθηκε, οι βαθμολογίες αναμένεται να είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, με αύξηση των χαμηλότερων βαθμολογιών. Εδώ η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται περί των 8.000 μορίων.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, των Επιστημών Υγείας, συνωστίζονται, όπως κάθε χρόνο, οι «πρώτοι των πρώτων», με παραδοσιακά οι ιατρικές σχολές να ανεβαίνουν και πάλι φέτος πάνω από τα 19.000 μόρια.
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, αναμένεται να υπάρξουν πτώσεις βαθμολογιών και παραδοσιακά είναι το πεδίο το οποίο άλλωστε προσελκύει ετησίως εκατοντάδες υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα