Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι είναι οι όροι της νέας εθελουσίας με πλαφόν €200.000


Στόχος η έξοδος 500 ατόμων - Για «αναλογικό ισοσκελισμό του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού» είχε κάνει λόγο στις αρχές του 2021 ο CEO της Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου
Τους όρους του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου ανακοινώνει αύριο η Τράπεζα Πειραιώς,, θέτοντας ως πλαφόν τις 200.000 ευρώ και με στόχο να αποχωρήσουν περίπου 500 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, με τους άνω των 50 ετών να λαμβάνουν ως αποζημίωση έως και 60 μισθούς. Πέραν της άμεσης αποχώρησης οι εργαζόμενοι έχουν και τη δυνατότητα της επιλογής διετούς ή τριετούς άδειας, λαμβάνοντας εφάπαξ το 50% του ποσού της αποζημίωσης και το 70% του μισθού τους στην πρώτη περίπτωση και μηνιαίο μικτό μισθό στο 50% των υφιστάμενων αποδοχών τους στην δεύτερη περίπτωση.
Υπενθυμίζεται πως σε συνάντηση που είχε στις αρχές του 2021 ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου, με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων (ΣΕΤΠ) ανέφερε πως «μεσομακροπρόθεσμα υπάρχει η υποχρέωση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τον SSM ο αναλογικός ισοσκελισμός του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού».
Η τελευταία εθελούσια προέβλεπε μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus, ύψους έως 180.000 ευρώ, ενώ μπόνους πέντε μισθών συν πριμ μετάβασης και πριμ παραμονής στην Intrum τεσσάρων μισθών ενέκρινε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για σχεδόν 1.200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα