Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Αγρίνιο - Απίστευτο: Υπέρ του ιερέα κατέθεσε η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών που τον κατηγορούν για βιασμό [Βίντεο]


Η μητέρα των κοριτσιών κατέθεσε υπέρ του ιερέα στο Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό τους

Παγωμένη είναι η κοινή γνώμη στο Αγρίνιο από την ιστορία με τον 49χρονο ιερέα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή και ο οποίος προφυλακίστηκε το πρωί της Τρίτης.
Ωστόσο η μητέρα των κοριτσιών που τον κατηγορούν για βιασμό, κατέθεσε υπέρ του ιερέα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορός του. Όπως αναφέρει το karvasaras.gr, ο δικηγόρος του 49χρονου υποστήριξε πως η μητέρα κατέθεσε ότι "όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή".
"Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα, επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, "πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
"Οι γυμνές πλάτες δεν είναι γυμνά σημεία σώματος"
Η υπεράσπιση του 49χρονου επέμεινε να αμφισβητεί την εγκυρότητα της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ για την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, πως "οι γυμνές πλάτες δεν είναι γυμνά σημεία σώματος".
"Σήμερα το πρωί βγήκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και απέρριψε την αίτησή μας. Θα σας διαβάσω ακριβώς τα πραγματικά περιστατικά με τα οποία παραπέμπεται ο ιερέας για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θηλέων ανηλίκων. Μιλάμε δηλαδή για πραγματικό περιστατικό ως προς τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, τις γυμνές πλάτες" δήλωσε ο συνήγορός του.
"Το βούλευμα σήμερα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εγώ δεν το καταλαβαίνω, απάλειψε τις λέξεις "γυμνές πλάτες” και αναγράφει, "περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό το οποίο περιέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων ατόμων θηλέων", πρόσθεσε.
Ερωτώμενος από δημοσιογράφο "αν οι γυμνές πλάτες δεν είναι γυμνά σημεία;", ο ίδιος απάντησε: "Όχι βέβαια. Για να προσδιορίσουμε ακριβώς το αδίκημα, δεν θα πρέπει να αλλοιώνουμε τα πραγματικά περιστατικά. Ως πραγματικό περιστατικό του συγκεκριμένου αυτοφώρου αδικήματος, ήταν οι γυμνές πλάτες. Όμως επειδή δεν στοιχειοθετείται η πραγματική υπόσταση του αδικήματος με το "γυμνές πλάτες”, έπρεπε να αλλοιώσουμε τα πραγματικά περιστατικά. Ξέρω τι λέω! Αλλοιώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά! Σε "γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων”. Διότι όταν μιλάμε για "γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων” εννοούμε το στέρνο, τα στήθη, τα οπίσθια. Τι σχέση έχει η πλάτη;".
Αναφερόμενος στο πως έφτασαν στην κατοχή του ιερέα οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, ο δικηγόρος του 49χρονου ισχυρίστηκε πως "οι φωτογραφίες δεν βρίσκονται στο λάπτοπ του ιερέα. Βρίσκονται στο λάπτοπ του κοριτσιού με όνομα Ιωάννα και της κουμπάρας του ιερέα. Δεν έχει καμία σχέση ο ιερέας. Όμως ακόμη και αν είχε ο ιερέας τις φωτογραφίες με τις γυμνές πλάτες, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το συγκεκριμένο αδίκημα. Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση".
"Όμως, για να εφαρμόσουμε τη νομική διάταξη, τι έπρεπε να κάνουμε; Να αλλοιώσουμε τα πραγματικά περιστατικά! Κι απ’ τις "γυμνές πλάτες”, να αναφερθούμε σε "γυμνά σημεία”. Τα "γυμνά σημεία” για να έχουμε ορισμένη και συγκεκριμένη κατηγορία, πρέπει να συγκεκριμενοποιούνται. Πρέπει να αναφέρονται αυτά τα οποία έχουν ανευρεθεί. Εδώ δεν συνέβη αυτό", συμπλήρωσε.
Ο εφιάλτης των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον βιασμό τους από τον ιερέα
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δικηγόρος των κοριτσιών από την πλευρά της, περιέγραψε μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσίασε ο συνήγορος του κατηγορούμενου.
"Σε περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου και προσηλυτισμού από πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης ζούσαν τα 2 κορίτσια”, αναφέρει. Τη διεργασία που έκαναν με τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια μετά από τα γεγονότα που έζησαν περιέγραψε η κ. Κιτσάκη: "Τρόμος, φόβος, ντροπή και ενοχές τα συναισθήματα που ένιωθαν. Απόλυτα λογικό, ιδίως για τις ηλικίες των κοριτσιών”…
"Μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, που υπήρχαν και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα”, είπε η δικηγόρος των δύο κοριτσιών, δίνοντας μεγαλύτερη διάσταση στην συγκλονιστική υπόθεση και προετοιμάζοντας την κοινωνία για τις αποκαλύψεις που θα γνωστοποιηθούν στο "ξετύλιγμα" της υπόθεσης.
Σχολιάζοντας την ψυχολογική κατάσταση των 2 κοριτσιών που κατήγγειλαν τον ιερέα για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση την περίοδο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας τους, η δικηγόρος τόνισε: "Σαν έτοιμα από καιρό είναι τα κορίτσια να πέσουν στη μάχη”.
"Τα κορίτσια που κατήγγειλαν τον ιερέα έχουν πίστη στον Θεό. Έχουν γαλουχηθεί με τον Λόγο του Θεού και τις αξίες του”.
Πήρε το δρόμο για τη φυλακή
Υπενθυμίζουμε ότι ο 49χρονος ιερέας προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και της αρμόδιας Εισαγγελέα Αγρινίου μετά την απολογία του κληρικού που έγινε δια υπομνήματος.
Ο ιερέας επέλεξε να μην τεθεί ενώπιος ενωπίω με την Ανακρίτρια αλλά να απολογηθεί εγγράφως, αφού προηγουμένως απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα ακύρωσης της προδικασίας που κατέθεσε χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του.
Σημειώνεται ότι ο κληρικός αρνείται τις κατηγορίες ωστόσο οι αρμόδιοι έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.  thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα