Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Νέα εφαρμογή με δορυφορικούς χάρτες για τις αντικειμενικές αξίες – Διαθέσιμη τις επόμενες μέρες (video)


Για τη νέα εφαρμογή που έχει γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και δίνει τη δυνατότητα να δει κάποιος την αντικειμενική αξία του ακινήτου του μίλησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος μίλησε για μια εφαρμογή που θα αλλάξει εντελώς την εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς και τη βασική αλλαγή που θα επιφέρει σε σχέση με το παρελθόν οπότε υπήρχαν σκαριφήματα σε χάρτες που μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει για να δει πού είναι το ακίνητό του και τα στοιχεία που προσδιορίζουν την αντικειμενική του αξία.
«Πλέον θα υπάρχει ένα σύστημα με δορυφορικό χάρτη όπου κάποιος θα μπορεί να μπαίνει μέσα, να βλέπει που είναι το κάθε ακίνητό του, να βλέπει τα βασικά στοιχεία της ζώνης αντικειμενικού προσδιορισμού και να βοηθιέται για να προσδιορίσει την αξία του ακινήτου του. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και αμέσως μετά θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή».
Τέλος, αναφέρθηκε και σε μια ακόμα δράση που «τρέχει» αυτόν τον καιρό σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ. Ο λόγος για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και στον Δημόσιο τομέα η οποία θα βοηθήσει στην απαλλαγή από το χαρτί. Πρόκειται για δράσεις που διευκολύνουν τον πολίτη και μειώνουν τη γραφειοκρατία, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα