Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα


Νωρίτερα από πέρσι θα βγουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2021, οι μαθητές θα ενημερωθούν για πρώτη φορά με SMS.

Αυλαία έπεσε χθες στις πανελλήνιες εξετάσεις 2021 για τους μαθητές των ΓΕΛ αλλά και των ΕΠΑΛ με τη σκυτάλη από σήμερα να παίρνουν τα ειδικά μαθήματα.
Το Υπουργείο Παιδείας τρέχει μαραθώνιο προκειμένου να διορθωθούν τα γραπτά, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ώστε να λάβει αφενός τέλος η αγωνία των μαθητών και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθορισμού της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
Η βαθμολόγηση των γραπτών φαίνεται να προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι υπολογίζονταν πριν λίγες μέρες καθώς τα γραπτά είναι φέτος λιγότερα από πέρσι.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα τελικά αναμένεται φέτος η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις 10 Ιουλίου που ανακοινώθηκαν πέρσι με επικρατέστερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 5 με Τρίτη 6 Ιουλίου. Η βαθμολογία των ειδικών μαθημάτων, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί πριν τη Τετάρτη 14 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται πως φέτος για πρώτη χρονιά θα εφαρμοστεί η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων μέσω sms, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το διπλό μηχανογραφικό.
Ενημέρωση βαθμολογίας των υποψηφίων με sms
Οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών, θα ενημερωθούν από το υπουργείο Παιδείας με γραπτό μήνυμα sms για την βαθμολογία τους αλλά και για το τμήμα ή την σχολή την οποία πέτυχαν και θα εισαχθούν.
Λίγες ημέρες μετά την ενημέρωση με sms, θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα. Εν συνεχεία οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους που για πρώτη χρονιά φέτος θα είναι διπλό. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν ΑΕΙ και τμήματα Δημοσίων ΙΕΚ.
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα εφαρμοστεί φέτος πρώτη φορά και για τον κάθε έναν υποψήφιο θα υπολογιστεί από το "σύστημα". Η οδηγία που έχει δοθεί είναι η εφαρμογή του Μηχανογραφικού να ανοίξει μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθημάτων.
Επομένως οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.
Αποτελέσματα
Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψηφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Παράλληλο μηχανογραφικό
Φέτος, για πρώτη φορά, εφαρμόζεται το παράλληλο μηχανογραφικό, με το υπουργείο Παιδείας να δίνει μία εναλλακτική σε όσους δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο σπουδών με προοπτικές για απορρόφηση στην αγορά εργασίας, αυτό των Δημοσίων ΙΕΚ.
Το παράλληλο μηχανογραφικό, που θα εφαρμοστεί φέτος για πρώτη φορά, θα δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής με «διαβατήριο» το απολυτήριο Λυκείου, στα ΙΕΚ όλης της χώρας με πάνω από 50 επιλεγμένες ειδικότητες υψηλής ζήτησης, οι οποίες κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί από μελέτες ως αυτές με μεγάλη ζήτηση από την αγορά εργασίας.
Άνοδος βάσεων
Για άνοδο στις βάσεις 2021, κυρίως λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών λυκείων.
Η άνοδος μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 8.500 μόρια στα περιφερειακά Πανεπιστήμια, και όπως έχει επισημανθεί, το 30% των υποψηφίων είναι πιθανό να μείνει εκτός ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα